четвер, 23 липня 2009 12:52

Бенедикт XVI позбавив сану священика-педофіла

Бенедикт XVI позбавив сану священика-педофіла
Папа Римський Бенедикт XVI позбавив сану 71-річного німецького священика-педофіла з католицького ордена "Місіонерів Святого сімейства", повідомляється на офіційному сайті ордена.

Проти нього не було порушено кримінальної справи, оскільки вчинені злочини відносяться до 1972-1976 років і термін давності вже закінчився. У той час священик працював вихователем в католицькому інтернаті святого Кіліана в Бад-Нойштадті-на-Заале.

Як вдалося встановити, за вказаний період він зґвалтував або спробував зґвалтувати, щонайменше, 16 хлопчиків. При цьому решта вихованців інтернату була вимушена спостерігати за цим, знаходячись загальному дорміторії.

Одного з учнів священик побив. Про злочини стало відомо в 2008 році, після того, як один їхній теолог, у минулому вихованець інтернату святого Кіліана, публічно розповів про це.

Сам священик в цей час вже служив духівником-сповідувачем в будинку пристарілих (інтернат святого Кіліана був закритий в 1978 році). Він був тимчасово усунений від своїх обов"язків. В ході розгляду він зізнався в розбещені малолітніх.

Не дивлячись на позбавлення сану, його залишили членом ордена "Місіонерів Святого сімейства", він житиме в монастирі - в якому не розкривається - і підкорятися суворому регламенту: йому забороняється будь-яке спілкування з дітьми, він також не зможе приймати візити в своїй келії, а покидати монастир йому дозволено тільки після наради з братією.

Орден "Місіонерів Святого сімейства" був заснований в 1895 році французьким священиком Жаном Бертье. Його головною метою стала підготовка нових місіонерів з мирян, які потім повинні були відправлятися проповідувати Євангеліє в регіони, куди ще не проникло християнство, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Бенедикт XVI позбавив сану священика-педофіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути