понеділок, 21 січня 2013 01:26

Барак Обама прийняв присягу президента США

Барак Обама прийняв присягу президента США
Фото: AFP

Барак Обама вдруге прийняв присягу президента США, передано 20 січня агентство Reuters.

Скромна церемонія, на якій були присутні лише члени родини президента, пройшла в Білому домі. Клятву президента прийняв голова Верховного суду країни Джон Робертс.

Основні заходи, присвячені інавгурації, пройдуть 21 січня, коли Обама повторить присягу і виголосить промову перед кількома десятками тисяч громадян США, які зберуться перед Капітолієм. Як повідомлялося, гімн США "The Star-Spangled Banner" ("Знамя, усипане зірками") на урочистій церемонії заспіває співачка Бейонсе.

Перший чотирирічний термін президентства Обами закінчився о 12:00 за вашингтонським часом 20 січня (21:00 за московським), тому церемонія завершилася саме до цього часу. Інавгураційні урочистості проводяться на день пізніше, так як в неділю в США суди не працюють.

Конституція США вимагає, щоб президенти і віце-президенти давали присягу саме 20 січня, нагадує агентство. Раніше в неділю свою клятву вимовив і віце-президент Джозеф Байден.

Нагадаємо, чергові вибори президента США відбулися 6 листопада 2012 року. В результаті представник демократичної партії, чинний президент Обама отримав голоси 332 вибірників, а його суперник-республіканець Мітт Ромні - 206....

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама прийняв присягу президента США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути