Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2021 23:40

"Банк повністю оплатив вартість будинку" - досвід українців в купівлі нерухомості
5

Українка поділилась власним досвідом купівлі будинку в Нідерландах
Фото: malulka
Українка поділилась власним досвідом купівлі будинку в Нідерландах
Українка поділилась власним досвідом купівлі будинку в Нідерландах
Українка поділилась власним досвідом купівлі будинку в Нідерландах
Українка поділилась власним досвідом купівлі будинку в Нідерландах

Українка Юлія, яка мешкає в місті Амстелвейн у Нідерландах розповіла про свій досвід купівлі будинку. Нерухомість вони з чоловіком шукали майже рік. Спершу схилялися до будинку за містом, потім розглядали варіант зміни району, але врешті визгначились і заключили угоду з банком.

"Скільки коштує будинок? - Найпопулярніше запитання у директі. На нього я відповідати не буду, адже банк надає 100 % іпотеки без перших внесків. Ми витратили біля 7 тис.євро на оформлення, послуги маклера, фінансового консультанта, податки та нотаріуса. Цю суму банк не надає. На пошуки будинку ми витратили приблизно 8 місяців, оформлення документів - 1,5 місяці", - каже Юлія.

Розташування буднку в центрі міста. Навколо багато дитячих майданчиків, зелених зон для прогулянок. Район тихий і сімейний. Через вулицю поля, овечки і лебеді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліфт зупиняється лише на нашому поверсі – українка про житло в Канаді

"Гаражу немає, під домом 2 паркомісця, які належать місту, але фактично вони наші. Сам будинок 145 м кв. Одні сусіди через стіну, так як будинок кутовий. Є фасадне і заднє подвір'я. Внизу тепла підлога, вище батареї, котел газовий, плита електрична. У нас 5 спалень. На першому поверсі вітальня, кухня, вбиральня, на другому 3 спальні і санвузол з ванною і біде, на третьому 2 кімнати і господарська ніша для пральної машини", - каже українка.

У будинку від попередніх власників залишились меблі. Ремонту дім не потребує.

"На подвір'ї трава і доріжки з плит, клумби засаджені деякими рослинами, поки що в мені не прокинувся садівник і я не планую нічого глобального крім обрізки сухих квітів. Можливо, потім посадимо якесь квітуче деревце", - додає Юлія.

Кожне житло в Нідерландах має свою енергетичну категорію. Енергетичний лейбл вказує, наскільки енергоефективним є будинок. Будинок з енергетичним маркуванням A (темно-зелений) є найбільш енергоефективним. Будинки з енергетичним маркуванням G (червоний) є найменш енергоефективними. Це, звісно, впливає і на ціну нерухомості. Від маркування вашого будинку залежатиме ваш щомісячний рахунок за електроенергію. Ну і звичайно, шумо, тепло ізоляція. Ярлик визначається на основі характеристик: які склопакети на вікнах, утеплення стін, підлоги та даху, подача водопровідної води, опалення, система вентиляції, наявність сонячних панелей.

Зараз ви читаєте новину «"Банк повністю оплатив вартість будинку" - досвід українців в купівлі нерухомості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути