субота, 30 листопада 2019 10:48

Ажіотаж: у магазинах розкупили автокрісла

Ажіотаж: у магазинах розкупили автокрісла
Автомобілісти масово купують автокрісла. Фото - auto.24tv.ua

У магазинах, які продають дитячі автокрісла, - ажіотаж.

Перша хвиля продажів почалася після того, як Верховна Рада прийняла закон про штрафи за відсутність автокрісел. А остання - коли в ЗМІ з'явилася інформація про те, що поліція вже карає водіїв за це порушення. Тоді крісла почали розкуповувати практично кожен день, пише "КП" в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водіїв штрафували заперевезення дітей без автокрісел

"У нас, і у колег майже спорожніли склади, продажі за ці дні зросли в три рази. Ми зазвичай замовляємо у постачальників партії за півроку-рік, а тепер і у них залишилися одиниці найменувань. У сегменті 400 - 1000 гривень, це найпростіші, низької якості. Крісла розкупили таксисти і люди, які рідко їздять. У сегменті від 4000 гривень крісла розкуповують свідомі автомобілісти. Найнадійніші автокрісла коштують від 12 тисяч гривень. Це такі, які пройшли краш-тести - бічний, фронтальної удари, антитоксичні", - розповідає директор одного зі столичних магазинів дитячих товарів Олексій Шпак.

Проходження краш-тесту - не дорівнює сертифікації товару. Наскільки крісло безпечне - можна дізнатися, перевіривши модель на сайті adas - інтернаціональному ресурсі краш-тестування. Ця інформація відкрита.

Із 20 листопада набирав чинності закон за порушення правил перевезення дітей. Водіїв штрафують за відсутність автокрісла. Забороняється перевозити дітей без автокрісла, зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, дітей до 16-річного віку - в кузові вантажівки, та організовані групи дітей у темну пору доби. За порушення цих правил загрожує штраф на 510 грн, за повторне правопорушення - 850 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ажіотаж: у магазинах розкупили автокрісла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути