Ексклюзиви
субота, 30 січня 2016 17:19

Автор роману "Аеропорт" вибачається перед українцями і бажає посилення санкцій проти РФ

Російський військовий фотограф-міжнародник і журналіст Сергій Лойко вважає неможливим примирення між українським і російським народами в найближчі десятиліття.

Про це він розказав агентству "Укрінформ" у Канаді, на представленні свого роману "Аеропорт" - про побачене в боях за донецьке летовище, - повідомляє Gazeta.ua.

"На десятки років відносини між росіянами й українцями заморожені. Все ж, я хочу попросити вибачення. Я, Сергій Лойко, прошу вибачення в українців. Я винен у жахливих злочинах, які моя країна вчинила відносно вас. Вибачте за війну на сході, за втрату Криму, за все інше... Якщо кожен росіянин покається, можливо, відносини вдасться відновити", - сказав кореспондентові росіянин.

Битву за донецький аеропорт очевидець називає пірровою перемогою для Росії та великою перемогою українського духу, українського народу й української Революції. А щодо російсько-українського протистояння загалом, то Лойко бачить два шляхи його продовження:

"Або Росія вибачиться і піде звідти, або, згідно з Мінським домовленостями, віддасть контроль над кордоном Україні. Тоді потихеньку цей бандитський непотріб, що там зараз перебуває, перестане підкачуватися грошима і сам собою розбіжиться. Але при цьому Росія повинна вивести всю важку техніку й особовий склад із Донбасу. У сьогоднішній ситуації Україні не варто відновлювати військові дії, штурмувати Донбас. Звичайно, є теоретична ймовірність, що таким способом вдасться виграти цю війну, але тоді загине багато людей, Донбас буде зруйнований ущент, і кому доведеться це відновлювати? Знову ж таки - Україні! Хіба у неї для цього є кошти?", - запитує він.

На думку Сергія Лойка, міжнародних санкцій, задіяних сьогодні проти Росії, недостатньо.

"Потрібно максимально закрити Росію, особливо для правлячого класу. Населення РФ животіє, жахливо бідно, так що від закриття країни для багатого оточення Путіна, життя звичайних росіян серйозно не зміниться. Водночас, це змусить тих хлопців замислитися, чи хочуть вони жити у зруйнованій ними ж країні, змусить їх щось зробити", - сподівається фотограф.

Також він приєднується до людей, які вважають скорий роспад Російської федерації неминучим:

"Завоювання Донбасу і Криму призвело до того, що кінець Російської імперії значно наблизився, і незабаром ми повинні очікувати її розвал. Причому навіть не за подобою і методами Радянського Союзу, а на окремі князівства і міста. Це не буде вже мирна революція 1991-го року, а бандитське беззаконня і переділ власності, який занурить садиби в полум'я. Це буде нещадний і безглуздий російський бунт. Росія перетвориться на гігантський вир насильства. Західні країни повинні будуть втрутитися з метою контролю атомної зброї. Все інше буде контролювати неможливо. Путін вже запустив механізм розпаду Росії, і цей механізм подібний до ядерного розпаду, який неможливо зупинити", - вважає автор книжки "Аеропорт", яка вже доступна різними мовами в звуковому форматі, а в вигляді телепередачі транслювався, зокрема на 5 каналі.

 
Зараз ви читаєте новину «Автор роману "Аеропорт" вибачається перед українцями і бажає посилення санкцій проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути