Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 11:26

Автор карикатур на пророка Мухаммеда має намір продати оригінали робіт

 Автор знаменитих карикатур на пророка Мухаммеда Курт Вестергаард має намір продати оригінали своїх робіт. Про це пише газета The Times.

Намір, оголошений карикатуристом, повинен викликати живий інтерес покупців. Проте аукціонні будинки висловлюють сумніви щодо розумності виставлення подібного лота. На їх думку, під час торгів публіка піддавалася б ризику нападу з боку мусульман. Нагадаємо, що публікація карикатур  2006 року, так само як і їх подальший передрук, викликала протести мусульман по всьому світу. Виходом може стати проведення аукціону в Інтернеті.

Тим часом, Вестергаард вже отримав деякі пропозиції щодо покупки картинок. Зокрема, їх могла б придбати данська королівська бібліотека. Також бажання купити карикатури висловив якийсь арабський шейх, який має намір урочисто спалити їх в Мецці. Шейх пропонує за оригінали 50 тисяч фунтів стерлінгів. На думку дружини Весергаарда, це найкращий варіант. Половину грошей у цьому разі планується віддати бідним  мусульманам.

Сам карикатурист хотів би, щоб його роботи залишилися у Данії. Він не розкаюється у тому, що намалював карикатури на пророка Мухаммеда, вважаючи їх свідоцтвом данської демократії і свободи слова. Щодо загрози для життя, то Вестергаард заявляє, що в його віці смерть вже не так страшна. Карикатуристові 72 роки. Він вважає, що вживати підвищених заходів безпеки, пов"язаних з погрозами з боку мусульман, йому доведеться все життя.

Флеммінг Роуз, редактор відділу культури данської газети, яка 2006 року опублікувала карикатури, заявив, що ці картинки є "великим символом культури XXI століття", і що не буде нічого поганого, якщо автор заробить гроші на їх продажу. Постери з карикатурами, підписані Вестергаардом під час його торішнього візиту до Америки, вже продавали за ціною 500 фунтів стерлінгів за штуку, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Автор карикатур на пророка Мухаммеда має намір продати оригінали робіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути