Ексклюзиви
середа, 05 лютого 2014 14:32

"Автомайданівця" Сергія Хаджинова відпустили під домашній арешт
10

Фото: Фото: Ірина Патлатюк

Апеляційний суд Черкас змінив міру запобіжного заходу для одного з лідерів київського Автомайдану Сергія Хаджинова. Його затримали 26 січня у Черкасах під час спроби штурму містянами будівлі Черкаської обласної адміністрації. Тоді Софіївський районний суд обрав для нього міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою на час досудового розслідування.

Під час розгляду апеляції Хаджинов мав 4 захисників. Вони звернулися до суду із проханням пом'якшити міру запобіжного заходу, оскільки у Хаджинова є малолітня донька, у нього самого є проблеми зі здоров'ям, а дружина ще є студенткою і утримувати родину не може. Також захисники заявляли, що у слідства немає доказів того, що саме Хаджинов брав участь у масових заворушеннях.

Також у суді були представлені клопотання про взяття на поруки Хаджинова нардепами Миколою Томенком, Іриною Геращенко, Романом Іликом, Ігорем Швайкою, Валерієм Карпунцовим, Олександром Бригинцем та Володимиром Яворівським. Незважаючи на зауваження захисників, прокурор звертався до суду з вимогою залишити Сергія Хаджинова під вартою.

"Зважаючи на ті порушення, в яких підозрюється затриманий, вважаємо, що змінювати міру запобіжного заходу недоцільно. Зважаючи на матеріальний стан підозрюваного і те, що він живе в іншому місті, він може залишити межі держави, а також впливати на свідків", - заявив прокурор.

Також за словами прокурора, слідство має свідків, які впізнали Хаджинова на фото зі штурму адміністрації. Сам Сергій Хаджинов свою вину не визнає і наголошує на тому, що участі в заходах, які йому інкримінують, не брав. Натомість він повторив свої попередні свідчення про те, що його затримали та побили бійці "Беркуту" не на місці події, а біля автомобіля правоохоронців.

Підтримати Хаджинова приїхала його дружина Верооніка, а також Френк Едвінсон, віце-президент компанії Human Resort, українську філію якої очолює Сергій Хаджинов.

Вислухавши сторони, суд вирішив змінити міру запобіжного заходу на домашній арешт протягом 60 діб. Він не повинен покидати своє київське помешкання, мусить приїздити в Черкаси на першу вимогу слідчого, здати на зберігання паспорти та інші документи, за якими може виїхати за кордон, а також носити електронний браслет. Сергія звільнили із зали суду.

"Я є одним з активістів, тому, думаю, мене не катували - лише побили при затриманні, але маю інформацію, що одного із затриманих разом зі мною, побили у райвідділку. Це лише початок боротьби", - додав Хаджинов.

 

Зараз ви читаєте новину «"Автомайданівця" Сергія Хаджинова відпустили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути