Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 12:34

Австрійський бейсджампер стрибнув з найвищої будівлі в світі (ВІДЕО)

Австрійський бейсджампер Фелікс Баумгартнер в середу зробив стрибок з найвищої будівлі в світі, башти Taipei 101 в Тайбєї, висота якої складає 509 метрів.

Велику частину польоту екстремальний спортсмен по кличці "Безстрашний Фелікс" провів у вільному польоті, а потім відкрив парашут, приземлився на міській вулиці і виїхав на таксі. "Це була моя сама екстремальна мрія", - сказав він.

Фанати екстремального спорту відразу ж проголосили дивовижний стрибок Баумгартнера новим світовим рекордом, що побив його ж попередній стрибок з веж-близнят Petronas в Куала-Лумпурі (451 метр).

Слово бейсджампінг (BASE jumping) походить від акроніма BASE, складеного з букв B (будівля), A (антена), S (проліт - моста або арки), і E (земля - круча або гора), що позначають місця, звідки можна здійснювати стрибки.

Баумгартнер відомий в світі екстремального спорту під номером 502, який витатуюваний у нього на спині. Його девіз "У всіх є межі, але не всі з ними погоджуються", повідомляє factnews.ru.

Зараз ви читаєте новину «Австрійський бейсджампер стрибнув з найвищої будівлі в світі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути