субота, 31 травня 2008 15:38

Австралійка виносила дитину в яєчнику

Австралійка виносила дитину в яєчнику

На півночі Австралії народилася здорова доношена дівчинка, яка розвивалася не в матці, а в яєчнику матері. Вагітність, що дивом не закінчилася трагедією, тривала 38 тижнів, повідомляє News.com.au.

За словами лікарів, вагітність 34-річної Міри Тхангараджі (MeeraThangarajah) протікала нормально, а повторні ультразвукові дослідження, проведені на пізніх термінах, не показали нічого незвичайного. Про те, що плід розвивається в правому яєчнику, стало відомо лише в ході операції планового кесарева розтину в приватній лікарні Дарвіна (DarwinPrivateHospital).

За словами акушера Ендрю Міллера (AndrewMiller), стінки яєчника були настільки тонкими, що через них переглядалися риси обличчя і волосся малюка. Яєчник, в якому розвивався плід, міг порватися у будь-який момент, поставивши під загрозу життя матері і майбутньої дитини. Він додав, що утворення, яке лікарі приймали за велику фіброму (пухлину) матки, виявилася нічим іншим, як самою маткою.

У ході двогодинної операції медики благополучно витягували дівчинку вагою 2800 грамів. В даний час життю новонародженої Дурги, названої на честь богині в індуїзмі, і її матері ніщо не загрожує.

У нормі запліднення яйцеклітини відбувається в матковій трубі, після чого зародок потрапляє в порожнину матки. При позаматковій (ектопічній) вагітності плодове яйце розвивається поза порожниною матки: у черевній порожнині, яєчнику, маткових трубах або в шийці матки. Яєчникова вагітність, що представляє небезпеку для життя матері, розвивається в одній з 40 тисяч випадків, і служить приводом для аборту. Передбачається, що Дурга є першою дитиною, яка народилася в строк при яєчникові вагітності, повідомили австралійські лікарі, повідомляє Medportal.ru

Зараз ви читаєте новину «Австралійка виносила дитину в яєчнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути