Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2018 01:02

Ар'єв готовий до радикальних кроків, якщо РФ повернется в ПАРЄ

Ар'єв готовий до радикальних кроків, якщо РФ повернется в ПАРЄ
Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв: "Ми готові до повного перегляду відносин з Асамблеєю". Фото: Радіо Свобода

Голова української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що піде у відставку з посади у разі повернення Росії до організації.

"Зараз уже на осінній сесії будемо зустрічатись з колегами, ми не задоволені, що все звелось до виконання шантажу Росії", – сказав Ар'єв в ефірі Громадського..

"Вони (Росія, ред.) поставили і кілька разів артикулювали одну вимогу... вимагають забрати усі можливості застосування санкцій. Але в принциповому моменті ми на поступки не підемо", – наголосив він.

За його словами, уже схвалено проект заяви Верховної Ради щодо ситуації в ПАРЄ, мета заяви – звернення до ПАРЄ не допустити повернення Росії.

"У випадку найгіршого варіанту ми готові до повного перегляду відносин з ПАРЄ... Якщо Росія повертається без виконання жодних резолюцій, я не знаю яке рішення ухвалить делегація, але я піду", – наголосив Ар'єв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ визнала: Росія окупувала частину Донбасу

Раніше повідомлялось, що ПАРЄ всупереч процедурам прискорила розгляд рішення щодо повернення Росії.

24 квітня 2017 ПАРЄ визнала окупацію непідконтрольних територій Донбасу Росією. Таким чином резолюція ПАРЄ підтвердила засудження російської агресії проти України, що порушує міжнародне гуманітарне право та принципи Ради Європи.

Нагадаємо, у квітні 2014 року після анексії Криму та початку війни на Донбасі Росію позбавили права голосу в ПАРЄ. На знак протесту РФ відмовилася приймати участь в сесіях Асамблеї і припинила виплачувати членські внески.

Зараз ви читаєте новину «Ар'єв готовий до радикальних кроків, якщо РФ повернется в ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути