Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2010 16:24

Армія США розганяє талібів піснями Metallica та The Offspring

Армія США розганяє талібів піснями Metallica та The Offspring

Американська армія продовжує використовувати музику як зброю психологічної атаки. У Афганістані військові розганяють бойовиків композиціями Metallica, The Offspring і Thin Lizzy, пише газета The Daily Telegraph.

Кожного разу, як починалася перестрілка в районі Марджав в південній провінції Гільменд, військові запускали вперед броньований автомобіль з потужними колонками і врубали на всю гучність важкий рок - ту ж пісню "Pretty Fly For A White Guy" The Offspring було чутно на декілька миль навколо.

"Таліби ненавидять цю музику, - заявив один з американських спецназівців. - Звісно, деякі місцеві жителі теж скаржаться, але у такому разі їм доводиться вибирати, на чию сторони перейти. А ось морпехів рок, навпаки, надихає".

Поки точно невідомо, наскільки пригноблююче важкий рок впливав на бойовиків, але афганські діти з огидою затискали вуха. Отже деякі з офіцерів вважають подібну техніку психологічної атаки просто неприйнятною.

"Я вимагатиму негайно це припинити", - заявив командир морпехів-експериментаторів, підполковник Брайан Крістмас.

Нагадаємо, що тортури музикою широко застосовувалися ще в сумнозвісних американських в"язницях Абу-Грейб і Гуантанамо. Улюбленими музичними стилями тюремників стали хеві-метал і хард-рок - іракських полонених по декілька годин примушували слухати Deicide, Metallica, AC/DC і Drowning Pool.

Втім дізнавачі не гребували використанням репу (пісні Емінема), поп-музики і навіть пісень з репертуару дитячого телеперсонажу Динозаврика Барні.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Армія США розганяє талібів піснями Metallica та The Offspring». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути