Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 08:10

Аріелю Шарону 80 років

26 лютого ізраїльському політику, колишньому прем"єр-міністру Ізраїлю Аріелеві Шарону виповнюється 80 років. Два роки він провів у комі після того, як 4 січня 2006 року був госпіталізований з діагнозом крововилив у мозок. Відтоді політик не приходив до тями. Привітати ювіляра в лікарню "Тель а-Шомер" прийдуть тільки найближчі родичі, в тому числі й син Омрі, якому завтра належить відправитися у в"язницю.

Члени сім"ї стверджують, що останнім час відбулося деяке поліпшення в стані Аріеля Шарона. Його відключили від апарату штучного дихання і тепер він дихає самостійно. Сьогодні родичі відвідають лікарню, це буде невесела зустріч ще й тому, що завтра 43-річний син Шарона Омрі відправиться у в"язницю для відбування покарання.

У січні Вищий суд справедливості Ізраїлю (БАГАЦ) залишив у силі вирок, винесений окружним судом старшому синові колишнього прем"єра (сім місяців в"язниці), і відкинув будь-яку можливість апеляції. Омрі Шарон визнаний винним у порушенні закону про фінансування політичних партій напередодні виборів, у отриманні незаконних пожертв, а також наданні свідомо хибних відомостей.

Завтра Шарон-молодший має з"явитись у в"язницю. Ув"язнений не отримає жодних послаблень. Його розпорядок дня буде як і у інших в"язнів. Йому запропонують на вибір два види робіт: на заводі при управлінні в"язниць або ж з прибирання тюрми.

Проте управління в"язниць, за даними ізраїльської газети Ediot Ahronot, з розумінням поставиться до проблем, пов"язаних з хворобою батька ув"язненого. Двічі на тиждень Омрі Шарону надаватиметься така собі відпустка для догляду за батьком. З в"язниці він виходитиме в цивільному одязі і без конвою. Відразу з лікарні йому слід повертатися за ґрати.

Омрі Шарон, який кілька разів безуспішно намагався опротестувати рішення суду, йде у в"язницю з високо піднятою головою. "Я заплачу свою ціну. У мене немає скарг, я не прошу помилування. Я не йду на плаху, а всього лише йду у в"язницю. Там я заведу нових друзів. Що в цьому поганого?" – сміється Омрі.

За його словами, єдине, що його турбує, що він, швидше за все, не зможе, як раніше, щодня відвідувати Аріеля Шарона. "Я ще не знаю, чи отримаю я відпустку під час ув"язнення. Я можу як тільки припустити, що її мені нададуть, щоб відвідати батька в лікарні", повідомляє NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Аріелю Шарону 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути