вівторок, 20 листопада 2007 19:29

Археологи виявили в Римі печеру, де вовчиця вигодувала Ромула і Рема

Археологи виявили в Римі печеру, де вовчиця вигодувала Ромула і Рема
Археологи стверджують, що виявили на Палатинському пагорбі в Римі "Луперкале" - грот, де, згідно легенди, вовчиця вигодувала Ромула і Рема, які вважаються засновниками міста.

Про дивовижну знахідку повідомив у вівторок журналістам міністр культури Італії Франческо Рутеллі. За його словами, про існування цього грота було відомо з давніх часів, проте до цих пір його не вдавалося виявити, передає РІА "Новости".

Вчені-археологи оглянули грот за допомогою спеціального зонду, оснащеного мікротелекамерою. Його занурили під землю на глибину 16 метрів і зробили декілька фотографій. Тепер завдання археологів - знайти прохід всередину грота і розчистити його від землі.

У восьмому столітті до нашої ери майбутніх засновників Риму легендарних братів-близнят Ромула і Рема в дитячому віці цар Амулій посадив в корзину і відправив на вірну загибель за течією Тібру. Але через сильний розлив річки корзину закинуло в грот до підніжжя Палатинського пагорба. Там, згідно легенди, їх знайшла вовчиця, яка вигодувала немовлят своїм молоком. З тих пір вовчиця - символ Вічного міста.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили в Римі печеру, де вовчиця вигодувала Ромула і Рема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути