середа, 08 березня 2017 18:30

Apple та Samsung відреагували на використання їхніх гаджетів ЦРУ

Компанії-виробники електроніки відреагували на інформацію Wikileaks, про те що ЦРУ використовувало їх гаджети для стеження за користувачами.

Про це повідомляє BBC.

За даними WikiLeaks, ЦРУ начебто використовує уразливості операційних систем IOS та Android, а також телевізійних приставок Samsung Smart TV.

Так мікрофони пристроїв, які працюють на цих системах можуть використовуватись для прихованого прослуховування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WikiLeaks опублікував інформацію про кіберзлочинність ЦРУ

Представники Apple прокоментували інформацію WikiLeaks, та запевнили, що проаналізували імовірні вразливості своєї системи.

"Технології, які використовуються в сучасних iPhone, розроблені з урахуванням максимального захисту даних споживачів, та ми постійно працюємо над їх покращенням", — заявив представник Apple.

"Вразливості про які йде мова, вже виправлені в останній версії операційної системи, тому ми завжди закликаємо користувачів завантажувати останні оновлення для їх пристроїв. Розробники і надалі будуть знаходити і виправляти будь які вразливості IOS" — додав він.

  ЦРУ начебто використовує уразливості операційних систем IOS та Android, а також телевізійних приставок Samsung Smart TV
ЦРУ начебто використовує уразливості операційних систем IOS та Android, а також телевізійних приставок Samsung Smart TV

Samsung, чия серія телевізорів F8000, начебто була зламана хакерами спільно з британською розвідкою MI5, також прокоментували ситуацію.

"Захист конфіденційності споживачів і безпека наших пристроїв — є одним з головних пріоритетів в Samsung. Ми розуміємо про які проблеми йде мова в доповіді та шукаємо методі їх рішення", — зазначив представник компанії.

Microsoft також запевнили, що перевіряють інформацію щодо створення ЦРУ шкідливого програмного забезпечення для злому комп'ютерів, які працюють під управлінням Windows.

Наразі у Google відмовився від коментарів з приводу тверджень про те, що ЦРУ змогли проникати в операційну систему Android, використовуючи помилки в програмному коді.

Організація The World Wide Web Foundation, яка виступає за приватність в інтернеті — заявила, що уряд США повинен надати докладну відповідь щодо інформації WikiLeaks.

"Уряди повинні забезпечувати конфіденційність та безпеку даних для своїх громадян, але ЦРУ роблять якраз навпаки", — сказав керівник з політики організації Крейг Фаган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WikiLeaks назвав замовника "панамського архіву"

У свою чергу, в ЦРУ не підтвердили реальність опублікованих WikiLeaks документів. Але колишній начальник розвідки США був стурбований їх публікацією.

"Якщо те, що я прочитав — правда, то цей витік інформації неймовірно руйнівний з точки зору тактики, методів, процедур та інструментів, які використовувалися ЦРУ для проведення законної зовнішньої розвідки", — завив екс-керівник ЦРУ Майкл Хейден.

Зараз ви читаєте новину «Apple та Samsung відреагували на використання їхніх гаджетів ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути