Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2008 19:56

Японський офіцер перед воротами парламенту здійснив спробу харакірі

Військовослужбовець сил самооборони Японії спробував зробити собі харакірі перед будинком парламенту. Як повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на поліцію, молодий офіцер, якому на вигляд було менше 30 років, у формі переліз через огорожу і встромив ніж собі в живіт. Він був вчасно зупинений охороною, яка викликала машину "швидкої допомоги".

Повідомляється, що на момент госпіталізації військовослужбовець залишався в свідомості. Про мотиви його вчинку інформації немає. Після виписки з госпіталю він може бути заарештований поліцією за несанкціоноване проникнення на територію парламенту.

В нинішньому році це вже друга спроба суїциду перед парламентським комплексом. Перша, вчинена 5 березня, була доведена до кінця. Представник ультраправого угрупування з Осаки вийшов з таксі і вистрілив собі в голову з пістолета. В нього знайшли два листи на ім"я прем"єр-міністр Ясуо Фукуди із засудженням його курсу на зближення з Китаєм. Результатом цієї політики став перший за останніх 10 років візит голови КНР Ху Цзіньтао до Японії, що проходить в даний час.

Зараз ви читаєте новину «Японський офіцер перед воротами парламенту здійснив спробу харакірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути