четвер, 11 червня 2009 16:15

Японці розчарували Росію законом про Курили

Японці розчарували Росію законом про Курили
МЗС РФ назвав "дуже прикрим" законопроект, що підтверджує суверенітет Японії над декількома Південно-Курильськими островами і прийнятий нижньою палатою парламенту цієї країни в четвер, 11 червня. Офіційний представник МЗС Андрій Нестеренко заявив, що найближчим часом відомство виступить з докладним коментарем щодо цього документа і дасть йому оцінку.

Японські депутати одноголосно проголосували за закон, що проголошує острови Ітуруп, Шикотан, Кунашир, а також Південно-Курильську гряду (групу островів Хабомаї) невід"ємною частиною Японії. У документі йдеться пр те, що країна зробить все можливе для швидкого повернення островів. В даний час ці острови є російськими.

В рамках липневого саміту G8, який пройде в італійській Аквілі, повинні відбутися російсько-японські переговори. Закон був підготовлений спеціально до цієї зустрічі: у Токіо вважають, що він повинен надати новий імпульс кампанії по поверненню островів Курильського архіпелагу. Зокрема, документ передбачає розширення безвізового режиму для росіян, що проживають на Курилах, і японців, які були вимушені покинути острови.

Всі Курильські острови перейшли Росії після закінчення Другої світової війни, проте Японія продовжує оспорювати частину з них: влада країни вважаэ, що Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї не входять до складу Курильського архіпелагу, а отже, Токіо від них не відмовлявся. Між островами пролягають єдині російські незамерзаючі протоки, які взимку забезпечують флоту РФ вихід в тихоокеанську акваторію, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Японці розчарували Росію законом про Курили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути