Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2015 17:19

Японців місяць частуватимуть голубцями з холодцем

Японців місяць частуватимуть голубцями з холодцем
Фото: Людмила Кавагучі

Протягом грудня відвідувачів ресторану "Ада-Кода" та ресторану в Будинку томатів в японському місті Токаї, будуть пригощати українськими стравами. Місячник української кухні проходить за підтримки місцевої влади.

Шеф-кухар Людмила Кавагучі розповідає, що у меню увійшли голубці, картопляне пюре, холодець, салат з капусти і кропу, борщ з пампушками та вареники з картоплею і шкварками.

"Працюю над українськими обідами для місцевих ресторанів. Найбільше японцям сподобалися голубці та салат з капусти і кропу, - розповідає українка. - Холодець пішов на "ура". В японській кухні є схожа страва - нікогорі. Тільки у них замість свинини - креветки, морські їжаки та інші морепродукти".

Готувати українські страви Людмила навчилася у рідному Житомирі. П'ять років тому вийшла заміж за японця і переїхала до Японії.

"Намагаюсь популяризувати Україну. В Японії проблематично знайти деякі продукти для українських страв. Буряк дуже складно купити, кріп доводиться замовляти з України".

Зараз ви читаєте новину «Японців місяць частуватимуть голубцями з холодцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути