четвер, 09 травня 2013 09:30

Апеляційний суд Італії залишив Берлусконі за гратами на чотири роки

Апеляційний суд Італії залишив Берлусконі за гратами на чотири роки
Берлусконі залишили у в'язниці. Фото: telegrafist.org

Апеляційний суд Італії підтвердив вирок про чотирирічне ув'язнення для колишнього прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі, передає ввечері в середу агентство Reuters.

Таким чином, суд підтримав вимогу прокуратури у справі про махінації в компанії Mediaset. Сам Берлусконі наполягав, що не винен.

Нагадаємо, в жовтні 2012 року Берлусконі вже був засуджений у цій справі. Його засудили до чотирьох років і заборонили займати державні посади протягом п'яти років, а керівні посади - протягом трьох років. Однак у зв'язку з амністією термін ув'язнення був скорочений до одного року. Оскільки адвокати колишнього прем'єра Італії подали апеляцію, він залишався на волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії бізнесмена ув`язнили через те, що шантажував Берлусконі

Як уточнює Agence France-Presse, рішення Апеляційного суду як і раніше означає, що Берлусконі належить провести в ув'язненні один рік. Тим часом його захист планує звертатися з апеляцією до Верховного суду Італії, що знову відстрочить виконання покарання.

Берлусконі, який заснував і очолив Mеdiaset, звинувачувався в тому, що в період з 2002 по 2005 роки разом з іншими керівниками компанії займався махінаціями при купівлі прав на демонстрацію американських фільмів у Італії. За даними прокуратури, медіа-компанія штучно завищувала вартість прав, щоб уникнути податків.

Це не перша кримінальна справа відносно Берлусконі. У березні його засудили до року ув'язнення за незаконну публікацію телефонних переговорів політичних конкурентів. Крім того, його підозрюють у корупції і в сексуальному зв'язку з неповнолітньою повією.

Берлусконі займав пост прем'єр-міністра Італії в 1994-1995, 2001-2006 і 2008-2011 роках. Зараз він є лідером парламентської партії "Народ свободи".

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд Італії залишив Берлусконі за гратами на чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути