четвер, 24 листопада 2011 14:09

Анжеліка Рудницька навчила дітей відомих українців робити ляльки-мотанки
6

У Культурно-освітньому Центрі "Майстер-Клас" відома художниця та співачка Анжеліка Рудницька провела свій черговий майстер-клас з народної творчості по виготовленню ляльки-мотанки.

Під час майстер-класу всі запрошені діти мали змогу навчитися виготовити власними руками традиційну іграшку - ляльку-мотанку. Дві професійні майстрині Тетяна та Наталія Катриченки детально розповідали про техніку виготовлення ляльки, про традиції ії виготовлення. Також, в рамках заходу, дівчата представили свою міні-виставку традиційних ляльок-мотанок.

Виявилось, що наша лялька-мотанка подібна на загальновідому ляльку-вуду, але наша іграшка несе в собі лише позитивну енергетику та є оберегом дитини.

Про те, що означає для нас українська традиційна лялька, розповіла організатор майстер-класу Анжеліка Рудницька: "Незабаром Новий рік і Різдво! Подарунковий ажіотаж ще не почався. Але подумати заздалегідь, чим порадувати рідних вже час. Ми вирішили навчити дітей робити своїми руками символ роду - ляльку-мотанку. Вона і оберіг, й іграшка, й подружка, і традиція, і, звичайно, чудовий подарунок"

Учасниками заходу стали: Кирило Гапчук зі своєю мамою Юлією Іван Гусін з мамою, дизайнер кою Христиною, син Віктора Павліка - Павло Павлік, Кирило Кокос (онук Ірини данілевської та Володимира Нечипорука), Соломія Коваленко, доньки Заступника Голови Національної Ради телерадіомовлення Лариси Мудрак , донька свіка Лері віна Поліна Дятлова. Маленькою сенсацією майстер-класу стала участь найменших гостей, маленької Маши, та дворічного Сашка - дітей одного з найталановитіших людей України, композитора Володимира Бистрякова.

Завершили в'язати свої ляльки-мотанки, всі учасники отримали звання майстрів по виготовленню ляльки-мотанки, що засвідчив Диплом, отриманний кожним гостем.

У грудні Культурно-освітній Центр "Майстер Клас"та Анжеліка Рудницька запрошують на майстер-клас з соломоплетіння різдвяних янголів.

Зараз ви читаєте новину «Анжеліка Рудницька навчила дітей відомих українців робити ляльки-мотанки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути