середа, 20 липня 2022 22:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Антонівський міст: росіяни майже опинилися у пастці на Херсонщині

Антонівський міст: росіяни майже опинилися у пастці на Херсонщині
Херсон і область зараз один з найважливіших напрямків на фронті, пояснює Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

Завдяки вдалим ударам Збройних сил України по Антонівському мосту на Херсонщині у російських окупаційних сил значно порушилася логістика. Росіянам доведеться їхати значно далі і бути під прицілом української артилерії. Окупанти майже у пастці. Про в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

"Під Херсоном є тенденція, що противника починаємо тиснути. Сьогодні відбулася важлива подія – наші війська розбили Антонівський міст. Через нього відбувалася логістика російських військ на правий берег Дніпра. Там важка техінка пройти не може. І росіянам доведеться їхати набагато далі – через греблю на Каховському морі. Дорога там знаходиться під обстрілом нашої артилерії. Тому російське угруповання під Херсоном опинилося фактично у пастці", – говорить Січень.

Херсон і область зараз один з найважливіших напрямків на фронті, пояснює Січень.

"Якщо ми звільнимо ці території, Росія позбавиться плацдарму на правому березі Дніпра. Після цього не зможе наступати ні на Миколаїв, ні на Одесу. А війська з цих напрямків ми зможемо перекинути на інші, розпочати звільнення інших територій. Росія не здатна масштабно форсувати Дніпро. Постачання у російських військ не буде, а без них сильно не повоюєш", – каже Січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібна західна зброя" – Жданов пояснив, чим загрожують повільні поставки

На Донбасі війна перейшла у позиційну форму, наголошує експерт.

"Бої без особливих зрушень. Тримаємо жорстку позиційну оборону. Це перше найважливіше завдання на даному етапі. Другие – звільнення Херсонщини. На Донбасі ми вже його втілили. З початку липня окупанти жодним чином ніде не просунулися. Бо несуть величезні втрати і ми почали бити по їх складах і базах. Після чого росіянам доводиться далі відтягувати тили, що затягує час", – додає Січень.

19 липня в тимчасово окупованому Херсоні біля Антонівського мосту пролунали сильні вибухи. Вибухи в районі Антонівського мосту – наслідок удару Збройних сил України по переправі. У результаті знищені системи протиповітряної оборони і укріплення окупантів біля мосту, розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Уранці 20 липня в районі Антонівського мосту також прогриміли вибухи, після чого над мостом піднявся стовп диму. Розриви лунали і в Новій Каховці. Наслідки атаки ЗСУ поки що невідомо. Але російські пропагандисти нарахували шість нових вирв на мосту.

Антонівський міст - це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повістю знищать міст, окупанти опиняться в котлі, впевнений журналіст Андрій Цаплієнко.

Зараз ви читаєте новину «Антонівський міст: росіяни майже опинилися у пастці на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути