Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2007 09:36

АНТК ім.Антонова просить Ющенка про захист від Азарова

Трудовий колектив державного підприємства Авіаційний науково-технічний комплекс ім. Антонова просить Президента України Віктора Ющенка не допустити затвердження нового статуту підприємства.

Про це сказано в зверненні до Президента, прийнятому на зборах трудового колективу АНТК 2 жовтня.

Як наголошується в повідомленні, колектив занепокоєний "незаконним втручанням у діяльність АНТК ім. О.К. Антонова" і втретє звертається до Президента "з проханням негайно вжити заходів для припинення ігнорування конституційних прав трудового колективу".

Зокрема, трудовому колективу стало відомо про окреме доручення Кабінету міністрів України міністру промислової політики "про негайне затвердження нового Статуту АНТК ім. Антонова і, відповідно, заміні керівництва".

Як наголошується у зверненні, своїми діями Кабмін нехтував судові заборони вносити зміни до Статуту підприємства без згоди трудового колективу.

При цьому колектив підприємства висловлює повну підтримку діям керівництва АНТК і генерального конструктора Дмитра Ківи.

Наприкінці вересня ц.р. трудовий колектив АНТК ім. Антонова звернувся до прем`єр-міністра України Віктора Януковича з проханням захистити підприємство від спроб рейдерства.

У свою чергу, наприкінці вересня міністр фінансів Микола Азаров повідомив, що звернувся до міністра промислової політики Анатолія Головка з вимогою, щоб АНТК надав йому перспективний план розробок нових моделей літаків. "Нам необхідно, щоб АНТК не займався проїданням старого багажу в особі АН-148, який ми виводимо на серію, а щоб у портфелі цього відомого конструкторського бюро було, щонайменше, кілька розробок, які могли б замінити АН-148 через 3-4 роки, через 5-6 років", - підкреслив він.

Пізніше ЗМІ повідомили про те, що Азаров 19 вересня зажадав від міністра промислової політики Головка і голови правління державного концерну "Авіація України" Олега Шевченка в тижневий термін "вжити заходів щодо перебування на посадах" керівників АНТК.

Учора Азаров спростував інформацію про те, що уряд прийняв рішення про зміну керівництва АНТК ім. Антонова, проте зазначив, що Кабмін не задоволений роботою цього підприємства, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «АНТК ім.Антонова просить Ющенка про захист від Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути