Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2009 10:54

Ангела Меркель з"явилася на сторінках коміксу (ФОТО)

У Німеччині вийшов комікс "Міс Чермані. Як з Енджі вийшов наш канцлер", що розповідає біографію Ангели Меркель, повідомляє Suddeutsche Zeitung. (Чермані, або Tschoermanie, спотворене англійською Germany).

Авторами комікса, який заснований на реальних подіях з життя діючого канцлера ФРН, виступили редактор Weltam Sonntag Міріам Хольштейн (MiriamH ollstein) і карикатурист з Кельна Хейко Сакураї (Heiko Sakurai).

Сюжет чорно-білого коміксу будується навколо бесіди колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера і екс-голови ХСС Едмунда Штойбера (Edmund Stoiber), які в день виборів в бундестаг сидять у кафе і за кухлем пива чекають результатів екзит-полів.

Обидва свого часу зазнали поразки від Меркель (Шредер на загальних виборах у 2005 році, Штойбер - на внутрішньопартійних виборах кандидата в канцлери) і, побоюючись її нової перемоги, згадують про те, як вона змогла досягти політичної вершини, перелічуючи етапи її біографії своїми коментарями.

Розповідь починається з того моменту, коли мати Ангели Меркель у 1954 році таємно переносить немовля через кордон з ФРН в НДР, де після розділу Німеччини залишився жити її батько-священник. Серед іншого в коміксі згадується пристрасть Меркель до сауни, в якій вона ледь не просиділа" об"єднання Німеччини.

За словами автора Міріам Хольштейн, за появу комікса потрібно дякувати нікому іншого як Ніколя Саркозі. Перебуваючи в Парижі, журналістка побачила комікс-біографію Саркозі і вирішила зробити те ж саме, але про Ангелу Меркель.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Ангела Меркель з"явилася на сторінках коміксу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути