вівторок, 29 серпня 2017 15:59

Аналог американського Javelin прийняли на озброєння ЗСУ

Легкий переносний ракетний комплекс "Корсар", розроблений конструкторським бюро "Луч", прийнятий на озброєння ЗСУ.

"Прийняттю на озброєння нового ракетного комплексу передував цілий комплекс із заводських і державних випробувань в присутності самих військових, під час яких " Корсар" підтвердив високі характеристики. Крім того, КБ "Луч" достроково виготовило і поставило ЗСУ понад 50 ракет до "Корсара" разом з певним замовником кількістю пускових установок", - йдеться в повідомленні Укроборонпрому.

Автор: Укроборонпром
  Українська розробка ПТРК "Корсар"
Українська розробка ПТРК "Корсар"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крила Незалежності: легендарні літаки українського виробництва

"Корсар" дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin. - Gazeta.ua), а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променя. При цьому наведення проходить на низько енергетичному рівні випромінювання, щоб приховати канал управління.

Однією з головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити і вести вогонь "з плеча", без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності використання на заздалегідь підготовленій позиції, наприклад при обороні, бійці можуть використовувати спеціальний станок.

Для "Корсара" також розроблені дві керовані ракети РУ-3К і РУ-3ОФ.

РУ-3К оснащена тандемною кумулятивною бойовою частиною. Ця ракета забезпечує бронепробиваємість за динамічним захистом не менше 550 мм.

РУ-3ОФ оснащена осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром. Під час випробувань досягли наскрізного пробиття бронеплити товщиною 50 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грізний та небезпечний - танк Т-72 модернізували за досвідом війни на Донбасі

Автор: Укроборонпром
  Пробиття ракетами "Корсара" броні
Пробиття ракетами "Корсара" броні

Представили нові зразки термобаричної зброї - піхотний вогнемет і гранати. Піхотний вогнемет РПВ-16 - це новий зразок зброї з ефектом об'ємного вибуху. Термобарична зброя знищує противника завдяки вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. На полігоні також представили гранати РГО-27С і РМТ-27С2. Вони мають масу не більше 600 г і створюють на 2 сек. вогняну хмару об'ємом не менше 13 кв. м, в якому температура досягає +2500°С. Це дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, але й виводити з ладу легкоброньовану техніку.

Зараз ви читаєте новину «Аналог американського Javelin прийняли на озброєння ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути