Ексклюзиви
субота, 01 жовтня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW визначили умови, за яких Путін застосує ядерну зброю

Аналітики ISW визначили умови, за яких Путін застосує ядерну зброю
Незрозуміло, якими індикаторами Кремль керуватиметься, оцінюючи успіх двох своїх головних зусиль щодо порятунку ситуації на фронті в Україні. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін прагне залякати Захід ядерними погрозами, аби домогтися від України домовленості про припинення вогню.

Таку угоду він використовуватиме для переозброєння, повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

"Інститут не може передбачити, чи застосує російський диктатор ядерну зброю і якщо так, то коли це станеться. Останні погрози Путіна не стали принципово новими та не свідчать про швидку підготовку до застосування ядерної зброї. Перетин противником встановлених "червоних ліній" в Україні досі не призводив до загрози застосування ядерної зброї", – ідеться в щоденному звіті ISW.

Путін застосує ядерну зброю за умови, що це не спричинить прямого військового втручання Заходу з використанням звичайних озброєнь, і якщо, за його оцінкою, це відіграє вирішальну роль у війні з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов пояснив, як треба відповісти на ядерний удар

Прагнення РФ до переговорів вказує на те, що Путін не може виграти цю війну наявними силами, тож прагне заморозити конфлікт в Україні, аби виграти час для перегрупування.

"Незрозуміло, якими індикаторами Кремль керуватиметься, оцінюючи успіх двох своїх головних зусиль щодо порятунку ситуації на фронті в Україні, зокрема: відновлення власних сил та спроби зламати рішучість Заходу за допомогою економічного тиску. В обох варіантах Путін зазнає невдачі, але йому може знадобитися більше часу, щоб побачити наслідки, перш ніж ухвалити наступне рішення", – вважають експерти.

У кращому випадку Путін може сподіватися, що тактична ядерна ескалація викличе заморожування нинішніх фронтових ліній. Водночас Росія не може гарантувати, що НАТО не втрутиться.

Сполучені штати Америки не бачать, що Росія готується використати ядерну зброю у війні проти України. Водночас у Вашингтоні серйозно сприймають погрози президента Росії Володимира Путіна.

Реакція світу буде "абсолютно радикальною" в разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України. Якщо РФ ризикне застосувати тактичну ядерну зброю, то це не буде як в Хіросімі чи Нагасакі. Тактична зброя не може завдати уражень на великій площі.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW визначили умови, за яких Путін застосує ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути