четвер, 11 листопада 2010 16:40

Американських курців лякатимуть поїденими раком губами (ФОТО)
9

Фото: FDA

Мрець у труні, дитя, яке ридає, безнадійний раковий хворий, що облисів після хіміотерапії, поїдені раком зуби і губи дуже крупним планом. Все це нові графічні "страшилки", якими американське Управління з контролю якості продуктів і ліків (FDA) збирається прикрашати сигаретні пачки.

Інновація пред'явлена громадськості в середу, 10 листопада, на виконання закону 2009 року, що вимагає впровадження нових і більш великих етикеток, які підкреслюють знищує вплив куріння на здоров'я. Ілюстрації-попередження займуть приблизно половину передньої сторони пачки, причому розміщуватися вони будуть тільки вгорі - задля більшої видимості.

FDA розмістила на своєму сайті серію з 36 "страшилок", сподіваючись на реакцію публіки. У підсумку після "всенародного обговорення" в друк підуть лише дев'ять етикеток. Вибрати їх треба до 9 січня, пише Компьюлента.

Запропонувавши такі радикальні ілюстрації, управління оголосило війну захворюваності та смертності через тютюнопаління, прокоментувала ініціативу глава відомства Маргарет Гамбург.

Страхітливі зображення з'являться на американських сигаретних упаковках і в рекламі тютюнових виробів у жовтні 2012 року. Поки ж справа обмежується стандартним слоганом уздовж краю пачки: "Головний хірург попереджає: сигаретний дим містить чадний газ".

Щороку паління відправляє на той світ 443 тис. американців, повідомляє FDA.

За словами спікера FDA, виготовлення етикеток покладено на тютюнові компанії. Влада не витратить на це ані цента.

Зараз ви читаєте новину «Американських курців лякатимуть поїденими раком губами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути