вівторок, 16 червня 2009 08:25

Американські війська залишають Ірак

Американські війська залишають Ірак
Велика частина американського контингенту вже виведена з іракських міст, виконуючи домовленість, досягнуту з урядом прем"єр-міністра Нурі аль-Малікі.

Підрозділи, що залишилися, покинуть свої бази і сторожові пости в населених пунктах до кінця поточного місяця - в повній відповідності з планом передислокації військ усередині країни. Про це повідомив в Багдаді командувач контингентом генерал Реймонд Одьєрно.

За його словами, поступове виведення американських частин з міст "Продовжується вже протягом шести місяців". "Важкі дні попередніх років залишились позаду, - продовжив він. - Настав час для наших бойових підрозділів покинути міста".

Під іракський контроль вже передано по всій країні 142 бази і постів, залишилося ще приблизно 320, відзначив генерал, не уточнюючи, скільки з них знаходилось в населених пунктах.

На питання, скільки солдатів залишиться у великих містах в якості інструкторів або радників, Одьєрно відповів: "Дуже мало".

В цілому контингент нараховує зараз близько 132 тисяч осіб. За угодою, яку підписали Вашингтон і Багдад в листопаді минулого року, бойові частини повинні покинути країну до 31 серпня 2010 року, решта підрозділів - до кінця 2011 року.

В якості проміжного етапу передбачалося виведення військ з населених пунктів до кінця червня ц.р.

З березня 2003 року Пентагон втратив в Іраку 4314 військовослужбовці, ще понад 31,3 тисяч солдатів і офіцерів отримали поранення, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Американські війська залишають Ірак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути