Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 22:45

Американець приїхав в Україну жити на вчительську зарплату

Автор: Олександр Фальчевський
  Грейсон Вебстер вивчає українську чотири місяці
Грейсон Вебстер вивчає українську чотири місяці
26-річний Грейсон Вебстер з міста Берлінгтон штату Вермонт у США приїхав до України викладати англійську мову. За програмою американського Корпусу миру пробуде тут 2 роки.

"Україна зараз перебуває на важливому етапі змін після Революції гідності. Це для мене було цікавим. Про війну на Сході чув, але усвідомлював, що вона йде тільки на території двох областей. Туди Корпус миру волонтерів не посилає. Добровольців немає навіть у сусідніх областях", - розповів Вебстер кореспонденту Газета.

Чоловік поселився у селищі Клавдієво-Тарасове поблизу столиці. Орендує житло у місцевої родини.

"Мені пощастило, бо опинився у сучасному домі. Не треба було відмовлятись від звичних речей, - продовжив волонтер. - Важко тільки було відвикнути від ресторанів і кафе у Берлінгтоні, куди я ходив щодня. Добровольцям в Україні легше, порівняно із тими, хто потрапив до Африки чи Азії.

Мені подобаються українські продукти. Вони набагато дешевші, ніж у Штатах. Більш свіжі. Господарка дому, де живу, навчила мене готувати оселедець під шубою, холодець. Чув, що багатьом іноземцям не до смаку українське сало. Однак мені сподобалось.

Автор: Олександр Фальчевський
 

У американців є стереотип, що в українських містах всюди кримінал. Але я відчував себе безпечно на вулицях Києва і Житомира. Більшість досі не відрізняють Україну і Росію. Звідси міфи про великий холод і ведмедів на вулицях. Більше про Україну я дізнався на останньому курсі університету. На заняттях обговорювали Революцію гідності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський волонтер призвичаюється до життя в Україні

Грейсон отримав вищу освіту з політичних наук. Зараз здобуває філологічну. Його спеціальність – викладач англійської як іноземної. В Україні збирається жити на зарплату вчителя.

"Я працюю з дітьми з 4 до 11 класу. Українські учні не відрізняються від американських. Вони дуже старанні. Легко на уроках, бо зі мною майже постійно сидять вчителі з України. Вони допомагають пояснювати.

Три роки тому я самостійно почав вивчати російську. Завжди цікавився мовами. Українську почав вчити чотири місяці тому. Маю збірку віршів Ліни Костенко. Намагаюсь читати по твору в день".

Американка Дара Грей є волонтеркою Корпусу Миру. Навчає мешканців села Котиківка Городенківського району англійської мови.

Зараз ви читаєте новину «Американець приїхав в Україну жити на вчительську зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути