вівторок, 27 квітня 2010 15:11

Американці частіше стали відмовлятися від свого громадянства

Американці частіше стали відмовлятися від свого громадянства

В умовах невдоволення оподаткуванням і банківськими проблем продовжує зростати кількість американців, які, мешкаючи за кордоном, відмовляються від свого громадянства.

У четвертому кварталі 2009 року від свого американського громадянства відмовилися 502 американці. Це незначний відсоток від загальної кількості американців, що проживають за кордоном (5,2 мільйона).

Втім 502 людини - це найбільший квартальний показник за багато років. Він більше ніж удвічі перевищує цифри за весь 2008 рік, і виглядає загрозливим, враховуючи наскільки болісним може бути подібне рішення. У 2008 році було зареєстровано 235 відмов від громадянства, а минулого року - 743.

Основною причиною зростання подібних заяв стало почуття глибокого невдоволення податками і банківськими проблемами, а не політичні міркування. Американці, які мешкають за кордоном, вже давно скаржаться на те, що Сполучені Штати є єдиною промислово розвиненою країною, яка збирає податки з доходів своїх громадян, зароблених за кордоном. Навіть якщо вони вже платять податки в країні проживання.

Новий суворий банківський регламент - націлений на боротьбу з ухиленням від податків і, в рамках Закону про боротьбу з тероризмом у США, на запобігання фінансування терористичних груп - ненавмисно ускладнив для американців, що живуть за кордоном, підтримку банківських рахунків у Сполучених Штатах, а іноді і за кордоном.

Відмовитися від громадянство досить легко. Людина має зустрітися з американським консулом або чиновником дипломатичного відомства і підписати відмову. Представники американців, які мешкають за кордоном, побоюються, що тепер відмови відбуватимуться все частіше.

Inosmi

Зараз ви читаєте новину «Американці частіше стали відмовлятися від свого громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути