четвер, 23 липня 2009 09:36

Американці підірвали сина Осами бін Ладена

Американці підірвали сина Осами бін Ладена

Один із синів найбільш розшукуваного терориста в світі Осами бін Ладена, Саад бін Ладен, за попередніми даними, був убитий в результаті ракетного удару в Пакистані.

Про це повідомляє американська телекомпанія СNN з посиланням на представника американських спецслужб.

"Передбачається, що Саад бін Ладен був убитий ракетою Hellfire, випущеною американським безпілотним літальним апаратом Predator цього року", - йдеться в повідомленні на сайті американської радіостанції National Public Radio з посиланням на неназваного представника спецслужб США..

"Ми вважаємо, що він мертвий, проте, у будь-якому випадку, поки у нас немає ДНК або іншого вагомого доказу, ми не можемо стверджувати цього", - сказав чиновник, додавши, що спецслужби мають намір зібрати всі дані для підтвердження смерті Саада.

За даними американської розвідки, син міжнародного терориста не мав відношення до керівництва "Аль-Каїди". Якийсь час він був членом терористичного угруповання, проте неактивним.

Представник спецслужб також підкреслив, що син Осами бін Ладена не був цыллю ракетного обстрілу, а просто "опинився не у тому місці в не в той час".

Крім того, незабаром після американського вторгнення до Афганістану в жовтні 2001, Саад Бін Ладен втік з країни і ховався на території Ірану протягом декількох років. При цьому, минулого року Майкл Макконнел, який займав тоді пост глави Національної розвідки США, заявив, що Саад бін Ладен перебрався з Ірану до Пакистану.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Американці підірвали сина Осами бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути