середа, 16 вересня 2009 09:04

Американці можуть полегшено зітхнути: криза відступає

Американці можуть полегшено зітхнути: криза відступає

Глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке заявив у вівторок у Вашингтоні, що американська рецесія "технічно закінчилася", проте економіка на деякий час залишиться слабкою через високий рівень безробіття. За прогнозами ФРС, безробіття в США цього року досягне 10% і лише на 0,8% не поб"є післявоєнний рекорд 1982 року.

У підбитті Беном Бернанке підсумків шокового року позитивних і негативних оцінок було приблизно порівну. На думку Бернанке, вже зараз стає ясно, що кризи масштабу 1930 року Америці вдалося уникнути. Як вважає глава ФРС, це відбулося багато в чому завдяки міжнародній співпраці.

"Минулий рік став роком найсерйознішої фінансової кризи з часів Великої депресії. Ця криза спровокувала глобальну рецесію, від якої ми починаємо оговтуватись тільки зараз, - заявив Бен Бернанке, - при цьому, не дивлячись на серйозні економічні наслідки кризи, які ми відчуваємо, її результат міг би бути значно серйознішим".

"На відміну від 1930 року, коли економічна політика була переважно пасивною і коли політичні питання значно ускладнювали економічну співпрацю на міжнародному рівні, досвід минулого року показав, що фінансові системи в таких ситуаціях можуть і повинні діяти агресивно і спільно", - підкреслив глава ФРС.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Американці можуть полегшено зітхнути: криза відступає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути