четвер, 20 березня 2008 08:43

Америка запропонували Росії стежити за роботою ПРО в Європі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів у середу в інтерв"ю газеті "Вести", що американці запропонували Росії ряд "заходів зміцнення довіри" щодо питання про розміщення ПРО в Польщі і Чехії, зокрема – можливість стежити за тим, "що робить радар і в якому стані знаходиться база перехоплювачів", крім іншого, за допомогою технічних засобів.

За словами Лаврова, за підсумками переговорів, що пройшли у Москві 18 березня, "вдалося досягти того, що американці нарешті визнали: наші заклопотаності небезпідставні". Він також заявив, що інтереси США і Росії співпадають по багатьом питанням, і повторив, що обидві сторони зацікавлено у взаємодії.

Нагадаємо, позиції Росії і США з питання розміщення ПРО в Європі принципово не змінилися після московської зустрічі, в якій брали участь також міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, глава Пентагону Роберт Гейтс і держсекретар США Кондоліза Райс.  Лавров, проте, відзначив, що по більшості інших тем був досягнутий "стійкий прогрес".

Кондоліза Райс, у свою чергу, заявила, що на переговорах була досягнута домовленість про складання стратегічного рамкового документа, який охоплюватиме всі сфери співробытництва двох країн. Крім того, американська сторона раніше у середу направила у МЗС РФ пакет пропозицій, щодо питання розміщення ПРО в Європі. Зараз співробітники зовнішньополітичного відомства вивчають отримані документи, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Америка запропонували Росії стежити за роботою ПРО в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути