Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2008 13:30

Албанія відразу визнає Косово, як тільки край проголосить незалежність

Албанія негайно визнає незалежність краю Косово після її проголошення. Про це заявив міністр закордонних справ Албанії Лулзім Баша в опублікованому сьогодні інтерв"ю японській газеті Asahi.

"Ми готові визнати Косово як державу відразу ж після проголошення ним своєї незалежності", - підкреслив глава албанського МЗС. - Албанія також готова виразити всесторонню підтримку Пріштіні", - відзначив Баша.

На його думку, "незалежність Косово дасть сприятливий шанс для Сербії, щоб влитися в загальний потік країн Східної Європи на шляху до загальноєвропейської інтеграції".

Кажучи про другий тур президентських виборів в Сербії в неділю, 3 лютого, албанський міністр відмітив, що "незалежно від їх результату майбутнє Сербії пов"язане з Європою".

Лулзім Баша планує наступного тижня відвідати Японію у складі делегації на чолі з прем"єр-міністром Албанії Салі Берішей. У японському зовнішньополітичному відомстві раніше виразили упевненість, що перший візит албанського прем"єра 5-7 лютого "внесе вагомий внесок в розвиток відносин між двома країнами", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Албанія відразу визнає Косово, як тільки край проголосить незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути