понеділок, 21 травня 2018 10:36

Активісти викрили суддю, який уникнув правосуддя після резонансної ДТП

Активісти викрили суддю, який уникнув правосуддя після резонансної ДТП
Завтра, 22 травня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийматиме рішення щодо можливості подальшого здійснення ним правосуддя судді Рожищенського районного суду Волинської області Руслана Хитрика, який кілька років тому потрапив в резонансну ДТП. Фото: з відкритих джерел

Активісти всеукраїнського об'єднання "Автомайдан" закликають покарати суддю Рожищенського районного суду Волинської області Руслана Хитрика, який кілька років тому потрапив в резонансну ДТП разом із депутатом обласної ради Сергієм Слабенком.

Завтра, 22 травня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийматиме рішення щодо можливості подальшого здійснення ним правосуддя. Про це повідомляється на Facebook сторінці проекту PROSUD, який спрямований на контроль діяльності суддів та активізацію суспільства.

"12 серпня 2014 року о 14:30 суддя Хитрик здійснив ДТП, за даними лікарів він керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Цікаво, що ДТП відбулася в обід робочого дня і в цей день, судячи з реєстру судових рішень, Руслан Хитрик розглядав справи. Разом зі суддею в автомобілі був і депутат Волинської облради – Сергій Слабенко. Політична нейтральність судді? Ні, не чули", - йдеться в повідомленні.

Щодо Руслана Хитрика було відкрите кримінальне провадження. Потім ДТП, вчинену напідпитку, перекваліфікували в адміністративне правопорушення.

"Чи заплатив у результаті суддя Хитрик бодай штраф? Ні, він оскаржив виписаний йому протокол через суд. Після цього інциденту, в 2015 році, ВККС рекомендувала звільнити Руслана Хитрика, але й це рішення було оскаржене у Вищому адміністративному судді. Завтра, 22 травня, Вища кваліфікаційна комісія суддів України матиме змогу покарати суддю ще раз. Адже він проходитиме співбесіду в рамках первинного кваліфікаційного оцінювання"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя вишила сорочки для новонароджених у День вишиванки

Руслан Хитрик має чимало впливових родичів. Він задекларував свою дружину Діану, яка є адвокатом, батька Івана Хитрика, який був депутатом Ківерцівської міськради, двоюрідних братів Олександра та Богдана Хитриків, які працюють у Службі безпеки України та Генпрокуратурі відповідно, а також тестя Анатолія Грицюка – багаторічного депутата і колишнього голову Волинської обласної ради.

Суддя Солом'янського суду Києва 37-річний Олександр Бобровник помер за кермом власного авто на Житомирщині.

Зараз ви читаєте новину «Активісти викрили суддю, який уникнув правосуддя після резонансної ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути