Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2022 14:01

Як випускники отримають документи про освіту: оприлюднили процедуру

Як випускники отримають документи про освіту: оприлюднили процедуру
Оприлюднили процедуру отримання документів про освіту випускникам Фото: pon.org.ua

Випускники 9-х та 11-х класів Донеччини зможуть отримати документи про освіту, а працівники галузі освіти - зарплати.

Для випускників є кілька процедур, розроблених для різних ситуацій, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Якщо школа розташована на вільній території й учень здобуває освіту дистанційно, то виготовлення документів відбудеться за звичайною процедурою. При цьому замовити документи зможе і той заклад, де школяр навчається зараз", - пояснив керівник ОВА.

Якщо школа розташована на окупованій території, випускнику треба звернутися із заявою стосовно продовження навчання за дистанційною (екстернатною) формою й отримання документів до будь-якого закладу на вільній території України, зазначив він.

Якщо на час завершення навчального року школа не працює внаслідок російського вторгнення, видати документи може будь-який заклад за місцем перебування випускника, визначений місцевим управлінням освіти. Для учнів, які перебувають за кордоном, підійде будь-який заклад в Україні.

Для семестрового та річного оцінювання можна надати інформацію з електронного журналу та щоденника за попереднім місцем навчання.

Також розроблена спеціальна процедура і для виплати зарплат працівникам освіти на тимчасово окупованих територіях.

"Найкраща ситуація з цим у Волноваській громаді, де керівництво управління освіти виїхало з окупації. Там люди вже отримали зарплату за березень. Налагоджено зв'язок із Маріупольською, Мангушською і Сартанською громадами. Там зараз ведеться збір інформації про освітян, які виїхали з окупації, та розпочинається виплата зарплат", - зазначив голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери зможуть додатково отримати 2 тис. грн - кого це стосується

"Керівники органів освіти інших тимчасово окупованих громад - Нікольської, Кальчицької, Мирненської, Ольгинської, Хлібодарівської - на зв'язок не вийшли. Тому в цих громадах виплатити зарплату зараз неможливо, однак ми працюємо над вирішенням цієї проблеми", - додав Кириленко.

В Україні хочуть полегшити вступ у вищі навчальні заклади 2022 року у звʼязку із війною. Хочуть спростити вступ на контрактну форму навчання. Випускникам буде необов'язково складати тест.

Зараз ви читаєте новину «Як випускники отримають документи про освіту: оприлюднили процедуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути