четвер, 27 червня 2019 09:40

Як Україна святкуватиме День Конституції

Як Україна святкуватиме День Конституції
День Конституції в цьому році Україна відзначатиме скромно і без зайвого пафосу. Фото:politeka.net

Україна 28 червня відзначатиме 23-ю річницю з дня прийняття Конституції.

У всій Україні місцеві влади готуються до свята, пише "Сегодня".

"День Конституції цьогоріч Україна відзначатиме скромно і без зайвого пафосу – кажуть аналітики аналітичної системи з перевірки контрагентів YouControl. - Однак в окремих великих містах все ж пройдуть концерти, флешмоби, покажуть хореографічні постановки. А деякі населені пункти до свята купують подарунки, квіти і листівки на дуже скромні суми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди піти у Києві на День Конституції: ТОП-10 подій

Столиця

Київська мерія за 70 тис. грн замовила свято, яке триватиме біля пам'ятника Пилипу Орлику, автору першої козацької Конституції. У цьому знаковому місці покладуть квіти, захід буде супроводжуватися піснями у виконанні хору, а територію оформлять декоративними установками з українськими прапорами. А ось Святошинська РДА за 21,7 тис. грн у парку "Інтернаціональний" замовила, крім технічного забезпечення заходу, ще й концерт за участю народних і заслужених артистів України, а також інших колективів. Причому, згідно з договором, ведучий обов'язково повинен мати досвід проведення державних концертних програм.

Захід

Тут виділилася Івано-Франківська область. В обласному центрі планується комплекс культурно-мистецьких заходів, за який місцева влада віддасть 47,8 тис. грн. До цієї суми входить світлове та звукове обладнання, сцена і навіть 300 афіш. А на відомому курорті Яремче закупили послуги з проведення концертно-розважальної програми відразу для 2-х свят: Дня молоді та Дня Конституції. У договорі немає деталізації про те, що саме входить до закупівлі, вартість якої 14,8 тис. грн.

Дніпро

Уже котрий рік поспіль масштабами святкування з найрізноманітніших приводів дивує Дніпро. Цілих 341 тис. грн витратить місцева влада на торжество. У День Конституції в місті можна буде відвідати концерт "Ми - Україна", флешмоб "Україна. Державність. Конституція" і патріотичний захід "Моя Держава. Моя Україна".
Багато інших міст до святкування підійшли менш масштабно. Так, у Сумах (місцева Нацполіція) замовила листівок на 1,3 тис. грн. Василівська міськрада (Запорізька область) придбала з нагоди Дня молоді та Дня Конституції 100 подарунків по 50 грн і чотири по 280 грн.

У червні українці матимуть 2 додаткових вихідних – 17 і 28 числа. Про це стало відомо з постанови Кабміну. 28 червня відзначається державне свято — День Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Як Україна святкуватиме День Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути