Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 17:45

Як створювалася чутка про весілля Путіна і Кабаєвої

Як створювалася чутка про весілля Путіна і Кабаєвої
У "Живому журналі" з"явилася передісторія появи статті про можливе весілля Володимира Путіна і Аліни Кабаєвої в газеті "Московський кореспондент". Якщо вірити версії штатного співробітника видання Льва Рижкова, скандальний слух народився через дефіцит політичних новин, що був заповнений журналістами видання після редакційної п"янки.

РІА "Новий Регіон" наводить версію появи чутки зі скороченнями.

"Газета була щоденна. У ній двадцять чотири шпальти. Це багато. Скільки матеріалів-"цеглин" не став на смуги, на ній завжди залишатимуться маленькі дірки, які треба теж чимось забивати.

Того вечора, коли народилася ця сенсація, була схожа ситуація. На одній зі шпальт була дірка. Зірки-шоу-бізнесу, які зазвичай ідеально підходять для такого латання дір, не підходили. Чому? Тому що дірка на смузі мала бути на самому початку газети. Там, де знаходяться політичні новини.

До вечора автори майбутньої сенсації були напідпитку. У чиїй саме голові народилася думка про те, щоб одружити президента і спортсменку, невідомо. Офіційно авторами значаться два журналісти. Але придумали це не вони. Це точно. Загалом, так або інакше, сталося. Путіним заткнули дірку", - пише Лев Рижков, називаючи себе штатним співробітником газети "Московський кореспондент".

"Віддувався за сенсацію пафосний дідусь, назначений офіційним автором. Говорив про дух вільної преси, про якісь ексклюзивні джерела інформації", - продовжує він.

За версією Льва Рижкова, автором сенсаційної новини є співробітник редакції на ім"я Григорій, не виключено, що головний редактор видання Григорій Нехорошев.

Як повідомляв "Новий Регіон", чутка про можливе весілля президента РФ Володимира Путіна і олімпійської чемпіонки з художньої гімнастики, депутата Держдуми Аліни Кабаєвої була найбільш обговорюваною новиною минулого тижня. Скандальна публікація в газеті "Московський кореспондент", що належить екс-депутатові Держдуми, бізнесменові Олександру Лебедєву, викликала відгуки не тільки у всесвітній мережі, але і зацікавила іноземну пресу. Справа дійшла до того, що Володимир Путін був змушений спростовувати чутки на прес-конференції в Італії, де він зустрічався з Сильвіо Берлусконі.

У п"ятницю з"явилася інформація, що випуск "Московського кореспондента" тимчасово припинений і офіційний сайт видання заблокований. Але в понеділок газета знову запрацювала. Сайт видання розблокували. На ньому як і раніше можна знайти скандальну публікацію, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Як створювалася чутка про весілля Путіна і Кабаєвої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути