неділя, 29 жовтня 2023 03:25

Як підручними засобами прочистити злив у ванній від волосся: дієві поради

Як підручними засобами прочистити злив у ванній від волосся: дієві поради
Розглянемо, що допомагає розчинити волосся в трубах і як найкращим чином пробити засмічення в каналізаційній трубі. Фото: скріншот

Кожен, хто стикався із засміченнями в каналізаційних трубах у ванній кімнаті, знає, що проблема з волоссям, що накопичується в каналізації, може бути справжнім головним болем.

Тож розглянемо, що допомагає розчинити волосся в трубах і як найкращим чином пробити засмічення в каналізаційній трубі. Для розщеплення волосся, що скупчуються в сливі, можна використовувати кілька ефективних методів, пише "Главред".

Один з них - застосування соди і оцту. Просто насипте соду в слив, потім додайте оцет і закрийте слив пробкою на кілька годин. Реакція між содою та оцтом допоможе розчинити волосся та інші залишки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почистити навушники від вушної сірки та бруду в домашніх умовах

Чим краще пробити засмічення в каналізаційній трубі

Якщо сода і оцет не допомогли або засмічення занадто глибоко, то доведеться вдатися до спеціальних інструментів. Одним з найбільш ефективних вважається повітряний насос для прочищення труб. Він створює сильний тиск, який може зруйнувати і вийняти засмічення разом з волоссям.

Інший варіант - використовувати спеціалізовані препарати для прочищення труб, які проникають в засмічення і розчиняють волосся. Однак при використанні хімічних засобів слід дотримуватися обережності і носити Засоби захисту.

Якщо пробка занадто міцна, і ви не можете впоратися самостійно, краще звернутися до професіоналів - сантехніків. Вони мають спеціальні інструменти і знання, щоб ефективно пробити засмічення і відновити нормальну роботу каналізації.

Каналізаційна труба, що забилася, унеможливлює користування водопроводом. І якщо така неприємність трапилася, а вона точно з часом трапиться, то перед тим як викликати сантехніка, можна спробувати самостійно вирішити проблему.

Існує кілька варіантів, що дозволяють позбутися засмічення підручними методами, навіть без використання шкідливих хімічних речовин. Про них розповість Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як підручними засобами прочистити злив у ванній від волосся: дієві поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути