пʼятниця, 24 грудня 2010 11:26

Ахметов прикупив 100% акцій банку "Ренесанс"

Ахметов прикупив 100% акцій банку "Ренесанс"

Група СКМ бізнесмена Ріната Ахметова домовилася з групою "Ренесанс кредит" про покупку акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал".

"Дана угода повністю відповідає стратегії розвитку банківського бізнесу Групи СКМ, яка передбачає його укрупнення і підвищення прибутковості. Зокрема, в секторі роздрібного бізнесу, де споживче кредитування є одним з найбільш перспективних напрямків", - повідомили в прес-службі СКМ.

Угода з купівлі Групою СКМ 100% акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал" буде завершена після отримання всіх необхідних дозволів Національного Банку України та Антимонопольного комітету України.

"Даний банк цікавий нам, перш за все, ефективною моделлю бізнесу роздрібного кредитування. Ми купуємо готовий бізнес, включаючи клієнтську базу і портфель кредитів", - зазначив Ілля Архипов, директор з розвитку бізнесу СКМ.

Компанія СКМ володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості. До Групи СКМ входять компанії Метінвест Холдинг, ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, Сегодня Мультимедіа, ТРК Україна, ЕСТА Холдинг, Український Рітейл та інші. 100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову. Банківський бізнес СКМ у Україна представлений банками ПУМБ і Донгорбанк.

"Ренесанс Кредит" - товарний знак, під яким АТ "БАНК РЕНЕСАНС КАПІТАЛ" (ліцензія НБУ № 222 від 30.09.2009 р.) надає банківські послуги на території Україні. Регіональна мережа банку налічує більше 30 відділень у 16 областях України, а також Автономній Республіці Крим.

"Ренесанс Кредит" є членом Асоціації українських банків. За розміром регулятивного капіталу і активів він відноситься до III групи банків (за даними статистики НБУ).

У Росії банк має 59 представництв і 33 відділення.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ахметов прикупив 100% акцій банку "Ренесанс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути