Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 08:07

Адвокат розповів, коли можуть звільнити журналіста Романа Сущенка

Адвокат розповів, коли можуть звільнити журналіста Романа Сущенка
Суд над Романом Сущенком може закінчитися наприкінці квітня. І з середини травня можуть початися конкретніші переговори з приводу звільнення жірналіста. Фото - Укрінформ

Адвокат незаконно заарештованого в Москві кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що оголошена до 23 квітня перерва в судових засіданнях може бути пов'язана з позасудовими переговорами про долю його підзахисного.

"Офіційним поясненням назвали те, що судді, які ведуть процес, зайняті в інших справах. Можуть бути і різні інші пояснення. Наприклад: велику перерву вирішили зробити у зв'язку з тим, що йдуть якісь несудові переговори про долю Сущенка", - сказав Фейгін, передає "Укрінформ".

На його думку, сторона обвинувачення викладає свої аргументи недокладно, стисло, що також може свідчити про те, що якісь переговори у "справі Сущенка" дали свій результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало батька політв'язня Романа Сущенка

"Думаю, суд може закінчитися наприкінці квітня. Потім ще кілька тижнів займуть важливі юридичні дії захисту. І з середини травня можуть початися конкретніші переговори з приводу звільнення Романа Сущенка. Сподіваюся, що на той час будуть сприятливі політичні умови. У цьому сенсі може бути важливим приїзд президента Франції Еммануеля Макрона на Санкт-Петербурзький економічний форум, який пройде наприкінці травня", - резюмував адвокат.

Власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат розповів, коли можуть звільнити журналіста Романа Сущенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути