Ексклюзиви
субота, 23 травня 2020 18:29

Адвокат розповів про перспективи "справи Шеремета"

Адвокат розповів про перспективи "справи Шеремета"
Адвокат вважає, що "справа Шеремета" розвалиться у суді. Фото: Facebook/Free Dr Kuzmenko

Захисник підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко — Тарас Безпалий вважає, що справа розвалиться у суді.

Про це він сказав у коментарі для "УП".

22 травня поліція заявила про завершення досудового розслідування щодо підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Матеріали стосовно підозрюваних Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка та Яни Дугарь виділили в нове провадження.

Адвокат вважає, що кардинальні зміни в ході розслідування пов'язані з пресконференцією президента Володимира Зеленського 20 травня.

За словами Безпалого, того ж дня були змінені прокурори, які вели справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: слідство щодо трьох фігурантів завершили

Часу для вивчення усіх деталей справи у них не було, проте вже за кілька днів вони направили матеріали до суду. Саме у суді, за прогнозами адвоката, справа розвалиться через нестачу доказів.

"Не треба мати юридичної освіти — треба просто подивитись, що відбувалось. Рябошапка каже, що, мабуть, доказів недостатньо, Венедиктова каже десь місяць тому, що матеріалів недостатньо, будь-яких нових матеріалів у нас не з'являється. Виходить пресконференція Зеленського, і після цього різко завершують досудове розслідування, виділяють матеріали та направляють до суду. Ввели прокурорів, які взагалі не обізнані в справі, які не були в цій справі, і ці прокурори буквально за два дні вирішують, що доказів достатньо — давайте направляти справу до суду", — наголосив Безпалий.

Журналіст, один з керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув під час вибуху автомобіля 20 липня 2016 року. 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали підозрюваних у вбивстві Шеремета — музиканта Андрія Антоненка, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат розповів про перспективи "справи Шеремета"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути