Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2012 07:22

Адміністрацію італійського міста звільнили через зв'язки з мафією

Адміністрацію італійського міста звільнили через зв'язки з мафією
Фото: sob.ru

Італійський уряд 9 жовтня відправити у відставку адміністрацію міста Реджо-ді-Калабрія в повному складі. За даними Reuters, причиною звільнення стало виявлення зв'язку міської влади з мафією.

Про відставку мера і всіх 30 членів міської ради заявила міністр внутрішніх справ Італії Анна Марія Канчелльері. Раніше комісія, направлена ??в місто Реджо-ді-Калабрія, розташований на півдні країни, виявила зв'язку кількох радників з "Ндрангета", однієї з найбільших італійських мафіозних угруповань.

Розслідування почалося після арешту одного з радників за звинуваченням у зв'язках з мафією в 2011 році, повідомляє Associated Press.

Вибори нової адміністрації відбудуться через півтора року. За даними BBC News, до цього моменту містом керуватимуть будуть три призначених урядом комісара.

Реджо-ді-Калабрія є адміністративним центром однойменної провінції. У місті проживають близько 180 тисяч жителів. Як зазначає Reuters, це перший випадок в Італії, коли за підозрою у зв'язку з мафією у відставку йде весь рада столиці провінції. Тим часом подібні заходи вже приймалися по відношенню до більш дрібним населеним пунктам.

Основним джерелом доходу "Ндрангети" вважається продаж кокаїну, вимагання і відмивання грошей. У листопаді 2011 року в Італії була завершена тривала рік операція проти мафіозного угрупування, в результаті якої 110 членів "Ндрангети" були засуджені до різних термінів позбавлення волі аж до 16 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрацію італійського міста звільнили через зв'язки з мафією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути