Ексклюзиви
середа, 02 червня 2010 18:29

Абрамовського затримали за підозрою у вбивстві? (ФОТО)

Адвокат Дмитро Чоповський, який захищає інтереси затриманого журналіста Донецької медіапрофспілки Максима Абрамовського, писатиме заяву до прокуратури за недотримання міліціонерами правил обшуку.

"Я хочу наголосити, що Максим не виконував своїх журналістських обов'язків. Його затримали суто як громадянина. Якби не відреагували ЗМІ, ситуація могла би скластися набагато гірше. Ми знаємо її пристрасть до обшуку на станціях метро", - сказав юрист.

Цікавими є розбіжності у свідченнях міліції. Офіційний речник, підполковник Анатолій Веретенник каже, що Абрамовського затримали, "бо за зовнішніми ознаками схожий на людину, яка вживає наркотичні речовини". Потім журналістам показали портрет розшукуваного. Однак він переслідується МВС за вбивство. Попередньо ж міліціянти говорили про бомбу, яку ймовірно ніс Абрамовський.

"Було прийнято рішення людину затримати і поспілкуватися, люди відрекомендувалися і попросили його зайти в кімнату міліції", - сказав підполковник Веретенник.

Сам Абрамовський вважає, що його затримували незаконно.

"Вони порушили статтю 5 закону "Про міліцію": не представились, не пояснили причин затримання. Я намагався заявити про свої права, хотів нав'язати законність, на що вони відреагували своїм способом: силою заштовхали мене, потім мені погрожували і штовхали в груди. Казали, що засадять мене в камеру, матюкалися. Це, звісно, морально мене подавило, але не зламало", - вийшовши з кімнати міліції, сказав Абрамовський.

Журналіст зазначив, що 50 хвилин протягом затримання взагалі не володів ситуацією.

"Вони кудись носили пістолет, перевіряли. А потім заявили, що ствол не відповідає зазначеним у дозволі параметрам", - сказав Абрамовський.

Міліція запевняє, що це газовий пістолет, який незаконно переробили на травматичний.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Абрамовського затримали за підозрою у вбивстві? (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути