Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 20:31

"Я - не українська влада, щоб мене критикувати" — Марія Яремчук про свою підтримку Партії регіонів

"Я - не українська влада, щоб мене критикувати" — Марія Яремчук про свою підтримку Партії регіонів
Марія Яремчук пояснила, чому прийняла рішення підтримувати Партію регіонів. Фото: tsn.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров вручив призерці міжнародного конкурсу "Нова хвиля-2012" Марії Яремчук урядову подяку за просування української музики. У свою чергу співачка заявила, що "для неї це честь і вона б хотіла підтримувати Партію регіонів на виборах і в цілому, морально, і як співачка". Азаров пообіцяв розглянути її прохання. В інтерв'ю Gazeta.ua Яремчук пояснила, чому прийняла таке рішення.

Маріє, а чим викликана ваша заява підтримувати Партію регіонів?

- Я людина аполітична, бо, по-перше, я дуже молода, по-друге, я - співачка, що абсолютно не відноситься до політики. Моє рішення підтримати Партію регіонів не означає, що я влажу в політичні дебати. Це просто моя моральна підтримка, як молодої виконавиці із західної України. Певно, вже час об'єднуватися і немає значення - Схід це чи Захід. Треба вже бути на одній хвилі всьому українському народові і владі в тому числі.

А ви не боїтесь, що вас почнуть критикувати, оскільки діяльність Партії регіонів зараз не подобається півкраїні? Згадайте хоча б рекламу "бабусі і кота".

- Про рекламу нічого не знаю. А я ж - не українська влада, щоб мене критикувати, а українська співачка. Тому не знаю, за що можна критикувати, оскільки я не сказала нічого такого, що може попасти під критику і не приймала радикального рішення. Я, як була патріоткою, так і є. Буду продовжувати те, що робила раніше - співати.

Мені ще ніхто не дзвонив і не писав з цього приводу якусь критику. Та я і не зважатиму, бо слухати або читати таке - безглузде часопроведення. Всі ми маємо бути за одне і любити свою державу і мову.

Не секрет, що на "Новій хвилі" вас фінансово підтримував один із членів Партії регіонів Рінат Ахметов. Можливо, ви таким чином хотіли йому віддячити?

- Якщо чесно, мені вже набридло на цю тему говорити. Тому давайте не будемо. Моє рішення не має ніякого відношення до Ахметова.

Партія регіонів нещодавно фактично зробила російську мову другою державною в Україні. Оскільки ви народилися на заході і розмовляєте українською, то ваше рішення не суперечить вашим моральним принципам?

- Я, як говорила українською, так і говорю. І кожен українець, хто розмовляв українською — так і буде нею говорити. Хто російською — так і буде говорити російською. Тому мене ця тема абсолютно не стосується, бо я аполітична персона.

Ви будете їздити в передвиборчі агітаційні тури за Партію регіонів?

- Ні, я сказала, що буду їх морально підтримувати. Не знаю, як там складеться у мене з часом, але в мене в самої є досить багато планів.

Микола Азаров, якому ви озвучили свою позицію, не здивувався такому вибору?

- Мені здається, реакція була нормальною. Єдине, що я пам'ятаю, як він сказав, що йому приємно.

Як змінилося ваше життя після "Нової хвилі"?

- Звичайно, в мене є багато пропозицій та концертів. На День Незалежності буду виступати з Олександром Пономарьовим на Майдані і в Палаці "Україна". Також будемо знімати кліп на якусь україномовну пісню. Але будемо робити дві версії, бо одна з них буде крутитися на каналі "МУЗ-ТВ" в Росії, тому має бути російськовомною. Не факт, що будемо часто їздити в Москву. Певно, що будемо працювати з українськими кліпмейкерами та аранжувальниками. Тобто в нас буде український продукт.

Ще напрацьовуємо свій репертуар, бо треба мати свій матеріал. Працюємо багато, що ніколи й дихнути. Трохи не звикла до такого графіку, але мені все подобається.

Мали хоч кілька вихідних після конкурсу?

- Так, мала кілька днів і встигла з'їздити до себе в Карпати, до своєї родини. Мені вже було тяжко психологічно. Всі ці перельоти, стільки уваги з боку преси — я все це відбула і на кілька днів відключилася від всього світу, відпочивши з рідними.

Зараз ви читаєте новину «"Я - не українська влада, щоб мене критикувати" — Марія Яремчук про свою підтримку Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

811

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути