Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 15:52

62% українців вважають, що в Україні утискають права жінок

В Україні утискають права жінок. Такої думки дотримуються 62% опитаних Інститутом соціології. Дослідження гендерних проблем проводили 5 років.

Половина респондентів вважає: керівне крісло в органах управління легше отримати чоловіку. На посадах президента, прем"єра та спікера представників сильної статі хочуть бачити 47%, слабкої – 19%. Традиційно чоловічими й досі вважають політику, фінанси та право, жіночими - освіту, охорону здоров"я та соціальний захист.

Нагадаємо, 8 років тому Україна підписала "Декларацію тисячоліття" ООН і зобов"язалася до 2015-го забезпечити гендерну рівність.

Лідія Амджадін, Інститут соціології НАН України: "Виходячи з таких цифр, ми бачимо основні пріоритети, куди може бути направлено інвестування. Необхідно інвестування в сферу медичного забезпечення, про розширення сфери забезпеченнями дитзакладами та закладами, де б доглядали літніх людей, щоб вивільнити час, і жінка могла б займатися професійною діяльністю", повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «62% українців вважають, що в Україні утискають права жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути