середа, 21 травня 2008 15:40

59% українців жалкують про вибір професії

Майже 59% українців жалкують про вибір професії. З цього показника Україна опинилася на 2-му місці після Мексики. Такі результати дослідження компанії "Келлі сервісіз".

Це соціологічне опитування проводилося в 33 країнах, у тому числі - і в Україні. Так, у переліку країн, громадяни яких найбільш незадоволені шкільною освітою, опинилися Швеція, Норвегія, Данія, Туреччина, Україна, Росія та Італія. Зокрема, лише 37% українців на питання про якість шкільної освіти відповіли позитивно. Для порівняння - у Німеччині, Франції та Китаї взагалі 42% респондентів відповіли, що добре підготовлені школою до професійного життя.

Що стосується професійної освіти, то в так званих нових індустріальних країнах, зокрема, в Індії, Китаї та Індонезії, від 76 до 80% респондентів оцінюють свою освіту на "п"ятірку". У середньому ж по країнах, де проводилося соціологічне опитування, не мають претензій до профосвіти 65% респондентів. Це дослідження торкнулося й такої теми, як задоволеність обраною спеціальністю. Наприклад, у Німеччині 35% студентів і випускників не виключають або впевнені, що потрібно було реалізувати себе в іншій області.

Представниця "Келлі сервісіз Дойчланд" Ніколе Кауль розповіла, що дослідження проводилося шляхом міжнародного онлайн-опитування. Зокрема, опитані понад 100 тис. осіб. "Але кількість українців, які прийняли в ньому участь, було досить невеликим", - уточнила Н.Кауль, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «59% українців жалкують про вибір професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути