пʼятниця, 22 лютого 2019 13:51

57% українців підтримують вступ України до ЄС - опитування

57% українців підтримують вступ України до ЄС - опитування
Найбільше прихильників приєднання України до ЄС - на заході країни і у Києві. Фото: з відкритих джерелф

Вступ України до ЄС підтримують понад 57% українців. Більше, ніж 44% жителів країни підтримали б приєднання до НАТО. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень "СОЦИС".

"Проти" референдуму щодо вступу України до Євросоюзу виступили 24,2% опитаних. Вагалися з відповіддю 11,7%, не брали б участі у такому референдумі - 7%.

Найбільше прихильників приєднання України до ЄС - на заході країни і у Києві. Найменше - на Півдні і сході України. Водночас на півдні і сході найбільше противників євроінтеграції України, а найменше противників - на заході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 37 днів до виборів: як виглядає рейтинг кандидатів у президенти

Якби найближчим часом відбувся референдум щодо вступу України до НАТО, то 44,3% респондентів підтримали б таке приєднання. "Проти" проголосували б 32,3% опитаних. Вагалися з відповіддю - 16,2%, не брали б участі в референдумі - 7,3%.

Найбільша кількість тих, хто готовий підтримати вступ України до НАТО, проживає на заході країни і в Києві, найменше - на півдні і сході. Найбільше тих, хто готовий проголосувати проти приєднання України до Північноатлантичного альянсу - на півдні і сході, найменше противників Альянса- на заході.

Дослідження проводили з 8 до 18 лютого 2019 року. Вибірка: 2000 респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей). Статистична похибка дослідження +/- 2,1%.

21 лютого набули чинності зміни до Конституції, які закріплюють прагнення України стати членом Європейського Союзу і НАТО. Реалізація закону не потребуватиме додаткових видатків з бюджету та не потребує проведення всеукраїнського референдуму.

Зараз ви читаєте новину «57% українців підтримують вступ України до ЄС - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути