четвер, 05 серпня 2010 10:07

5 серпня закінчується термін подачі документів у виші

5 серпня закінчується термін подачі документів у виші
З 6 серпня документи на вступ до вищих навчальних закладів прийматися не будуть. Зарахування на денну форму навчання за держзамовленням має відбутися не пізніше 15 серпня. Про це на селекторній нараді заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник.

Табачник наголосив, що 5 серпня - останній день прийому документів у виші. Вже 6 серпня донести документи в приймальні комісії буде неможливо, і Міністерство освіти буде розглядати подібні випадки "як досить істотне порушення".

Міністр освіти також нагадав, що не пізніше 6 серпня має бути оприлюднений рейтинговий список абітурієнтів із вказівкою рекомендованих до зарахування. При цьому зарахування на денну форму навчання на державне замовлення має бути завершене не пізніше 15 серпня, зарахування на навчання за контрактом - після зарахування на держзамовлення, але не пізніше 25 серпня.

Укладання контрактів до оприлюднення офіційного наказу про зарахування на бюджетну форму навчання не допускається.

За результатами опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, українські абітурієнти позитивно оцінюють нову систему вступу до вишів.

Зокрема, більше половини абітурієнтів (60,0%) позитивно оцінюють нову систему вступу до вишів України. З них 40,2% відповіли "скоріше позитивно" на це питання, 19,8% - "точно позитивно". Більш як третина абітурієнтів (34,0%) незадоволені новими умовами: практично чверть респондентів (25,8%) відповіли на питання "скоріше негативно", а 9,1% - "точно негативно". Важко відповісти на питання - 5,1%.

В Інституті Горшеніна зазначають, що думки абітурієнтів щодо організації вступної кампанії-2010 і підготовки приймальних комісій у вишах України розділилися приблизно порівну. Але все ж таки більша кількість респондентів відзначає неналежну організацію цих процесів.

Так, позитивно оцінюють організацію вступної кампанії поточного року 47,8% молодих людей. Негативне ставлення до організації вступної кампанії висловили 48,7% респондентів. Важко відповісти на дане питання - 3,5% громадян України.

Нагадаємо, вступна кампанія цього року розпочалась 23 липня, під час прийому документів неодноразово траплялись випадки, коли у черзі траплялись бійки між батьками абітурієнтів.

УНІАНZAXID.NET

Зараз ви читаєте новину «5 серпня закінчується термін подачі документів у виші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути