Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 15:44

3-річна Аня Сезько має отвір у серці - потрібна допомога

Автор: Фото надане Українським фондом допомоги
  Отвір в серці Ані потрібно закрити спираллю - оклюдером
Отвір в серці Ані потрібно закрити спираллю - оклюдером

3-річна Аня Сезько має вроджену ваду серця - відкриту артеріальну протоку. Отвір в серці сам не закриється, і без хірургічного лікування у дівчинки можуть розвинутися ускладнення.

Поки що розмір і форма пороку дозволяють закрити його без розрізу грудної клітини, спеціальної спіраллю - окклюдером. Операцію проведуть за державний кошт, але дорогий окклюдер батьки Ані повинні купити самі. Але можливості такої у них немає.

Вартість окклюдеру 78 000 грн. На сьогоднішній день Ані зібрано 4 351 грн, не вистачає ще зібрати 68 409 грн.

Про це редакції Gazeta.ua розповіли співробітники Українського фонду допомоги.

Найбільш на світі Аня любить чотири речі: розповідати вірші, співати пісні, грати в ляльки і танцювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3-річному Остапові Паничу загрожує повна глухота - терміново потрібна операція

- Дочка ще говорити не почала, а вже наспівувала мелодію пританцьовуючи, і досить точно, у неї хороший слух, - розповідає Антоніна, мати Ані. - Зараз ми разом розучуємо віршики та пісеньки, вона їх із задоволенням виконує вдома і в дитячому садку. Ані подобається виступати на святах. Тільки доводиться її весь час контролювати, зупиняти. Дочка захоплюється, коли співає, і починає пританцьовувати. А їй навіть мінімальні навантаження зараз категорично заборонені.

Про те, що у Ані проблеми з серцем, Антоніна дізналася, зовсім недавно - під час планового обстеження в поліклініці. Пройшовши УЗД, кардіолог виявив отвір в серці дитини, і сказав, що у Ані вроджена вада серця - відкрита артеріальна протока. Лікарі заспокоювали, говорили, що нічого страшного немає, отвір може закриється сам.

- Аня почала часто хворіти на простудні захворювання, скаржитися на втому, погано набирати вагу, - розповідає Антоніна. - А недавно донька захворіла отитом. Лікування антибіотиками негативно відбилося на серці, що підтвердила кардіограма. Ми до останнього сподівалися, що протока закриється сама, так як вона невеликого розміру, але наші надії не виправдалися.

На недавньому обстеженні в київському Інституті серця кардіохірурги заявили, що у дівчинки ситуація погіршується, відмічені проблеми з кровопостачанням, вже є ознаки серцевої недостатності. Необхідна операція, яку треба зробити якомога швидше.

Реквізити для допомоги Ані Сезько:

Всеукраїнська Благодійна організація "Український Фонд Допомоги"

Код ЄДРПОУ: 37241402

Поточний рахунок: 26004052718802

МФО: 300711

Банк: ПАТ "ПриватБанк" Печерська філія, м Київ.

Призначення платежу: Пожертва на лікування Ані Сезько

Можна скористатися системою електронних платежів на сайті фонду http://ufond.ua/341

Також, допомогти можна відправивши СМС-повідомлення зі словом *DOBRO (ДОБРО)* на короткий номер *3809*. Вартість повідомлення 9 гривень з урахуванням податків. Послуга доступна абонентам операторів Київстар, Vodafone, Lifecell.

Зараз ви читаєте новину «3-річна Аня Сезько має отвір у серці - потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути