середа, 19 вересня 2007 15:09

330 тисяч італійців відкрито послали свій уряд "на три букви"

Італійський комік Беппе Грілло через свій блог організував незвичайну акцію протесту проти корупції і непомірних витрат уряду. Під його керівництвом більше 330 тис італійців розбилися на групи і вишикувалися у формі букви V. Таким чином, незадоволені сказали керівництву країни: "Vaffanculo!" Аналогом цього слова в російській мові є ненормативна пропозиція піти геть.

Успіх "Дня V" привів до того, що біля третини італійців тепер підтримують кандидатуру Грілло на пост прем"єр-міністра.

Грілло і його прихильники добиваються права вибирати безпосередньо депутатів, а не партію. Вони вимагають видалити злочинців з парламенту (в даний час кожен десятий депутат має судимість). Вони закликають позбавитися від так званих "політиків-фахівців", які приходять у владу тільки для того, щоб обзавестися новими зв"язками і отримати вигідні контракти.

Не у захваті італійці і від тієї суми, в яку їм обходяться політики: парламент і незліченні міністерства коштують платникам податків 2,8 млрд фунтів (5,7 млрд доларів) на рік. Це більше, ніж виділяється на аналогічні потреби в Англії, Франції і Іспанії разом узятих.

Кожен з 630 депутатів нижньої палати парламенту обходиться бюджету майже в 14 тис. фунтів (28,5 тис. доларів) щомісячно і користується численними пільгами. Італійським депутатам вважається автомобіль, безкоштовний проїзд на залізничному транспорті, безкоштовні авіаперельоти, безкоштовний вхід в кіно, театри, галереї і на футбольні матчі. Вони забезпечені пільговим живленням в спеціальній їдальні, а минулим літом один сенатор зажадав безкоштовного морозива, оскільки стала жара утрудняла його розумовий процес.

На нецензурне звернення учасників акції Проді відповів, пославши незадоволених за тією ж адресою. Ви маєте таких політиків, яких заслуговуєте, заявив скривджений прем"єр.

Грілло слід сприймати серйозно, адже на його сторону переходить все більше незадоволеної молоді. Італійській політичній еліті загрожує нова антикорупційна кампанія. Враховуючи гостру мову Грілло, тепер він, можливо, буде назватися не "Чисті руки", як в дев"яностих, а іншими, менш пристойними словами, пише The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «330 тисяч італійців відкрито послали свій уряд "на три букви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути