вівторок, 20 жовтня 2009 11:00

25 жовтня Україна переходить на "зимовий" час

25 жовтня Україна переходить на "зимовий" час

У останню неділю жовтня Україна перейде на "зимовий" час. У ніч на 25 жовтня о 04:00 стрілки годинників будуть перекладені на одну годину назад. Перехід на "зимовий" час здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року.

У нашій країні перехід на "літній" час вперше відбувся в 1917 році, а з 1981 року вже в СРСР знову регулярно вводився "літній" час. Цієї традиції почала дотримуватися і Україна з 1991 року. До 1996 року "зимовий" час вводився в останню неділю вересня. Після цього уряд вирішив синхронізувати переведення стрілок з більшістю європейських країн.

Нагадаємо, вперше "літній" і "зимовий" порядок відліку часу був введений в Англії в 1908 році з метою економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. Зараз на "літній" і "зимовий" час переходять більш ніж в 110 країнах світу.

З 1996 року за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії "літнього" часу був продовжений до останньої неділі жовтня. Це рішення обґрунтоване дослідженнями медико-біологічного і економічного характеру, проведеними в різних країнах.

Переведення стрілок дозволяє знизити енергонавантаження і поліпшити екологічну обстановку, забезпечує стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодженість транспортних вантажопотоків і зв"язків, організацію теле- та радіомовлення.

ЛІГА.net

Зараз ви читаєте новину «25 жовтня Україна переходить на "зимовий" час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути